3 Δεκεμβρίου 2017

Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ AIDS

Εικόνα για το άρθρο “Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ AIDS”

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας συμμετείχε και φέτος στο Πανελλήνιο Συνέδριο για το AIDS που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε από την 1η έως τις 3 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο “Divani Caravel” στην Αθήνα.

Η “Θετική Φωνή” επέλεξε για φέτος να παρουσιάσει θέμα που σχετίζεται με την PrEP, στο πλαίσιο του στρογγυλού τραπεζιού των Μ.Κ.Ο. την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 13:00. Η προληπτική θεραπεία διατίθεται ήδη από πολλά δημόσια συστήματα υγείας στην Ευρώπη, όπως της Γαλλίας, της Σκωτίας, της Νορβηγίας, της Πορτογαλίας, καθώς και σε αστικές περιοχές της Γερμανίας. Σύμφωνα με το Σύλλογο, η ελληνική πολιτεία οφείλει να συζητήσει άμεσα με όλους τους εταίρους, τον τρόπο διάθεσής της PrEP και να ξεκινήσει τη χορήγησή της σε όσους επιθυμούν να τη λάβουν. Ο Σοφοκλής Χάνος, προϊστάμενος των Checkpoint, επιχείρησε μία χαρτογράφηση των βέλτιστων πρακτικών εφαρμογής της PrEP στις παραπάνω χώρες, αλλά και των κύριων προβλημάτων και προκλήσεων που εντοπίζεται στην ελληνική πραγματικότητα, αναφορικά με τη διάθεσή της.

Στόχος του συνεδρίου είναι τόσο η παροχή έγκυρων, επικαιροποιημένων επιστημονικών δεδομένων στους επαγγελματίες υγείας, όσο και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων και των ευάλωτων στον HIV ομάδων πληθυσμών. Στο φετινό συνέδριο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της HIV λοίμωξης, της άμεσης διασύνδεσης με τη θεραπεία και της παραμονής σε αυτή, αλλά και στη δύναμη που προσφέρει η γνώση στην πρόληψη και αντιμετώπιση της HIV λοίμωξης. Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, σε φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με την HIV λοίμωξη, τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και την προστασία ευάλωτων ομάδων, σε φοιτητές, καθηγητές σχολείων και σε στελέχη σωμάτων ασφαλείας, στοχεύοντας στην παροχή σύγχρονων επιστημονικών δεδομένων και στην ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στην ενημέρωση για την HIV λοίμωξη.

Βρείτε εδώ το πρόγραμμα του Συνεδρίου.