27 Μαρτίου 2018

«ΕΓΩ ΚΑΙ Ο HIV» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΔΕΥΤΕΡΑ 26/3

Εικόνα για το άρθρο “«ΕΓΩ ΚΑΙ Ο HIV» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΔΕΥΤΕΡΑ 26/3”

Η πρώτη συνάντηση “Εγώ και ο HIV” της Αθήνας για το 2018 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, στο Ξενοδοχείο «Divani Caravel».

Στο πρώτο μέρος συζητήσαμε για ένα θέμα που σίγουρα έχει τύχει να μας προβληματίσει όλους. Αφορά στη γνωστοποίηση της οροθετικότητας και την άρνηση παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Μιλήσαμε για τα οφέλη της γνωστοποίησης στους γιατρούς, αλλά και τους φόβους μας ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να γίνουμε θύματα στιγματικών συμπεριφορών και απόρριψης.

Αμέσως μετά προσεγγίσαμε το θέμα των εμβολιασμών. Ποια εμβόλια πρέπει να κάνουμε όσοι ζούμε με HIV; Ποια από αυτά αποζημιώνονται; Ποιες είναι οι αλήθειες και ποιοι οι μύθοι που συνοδεύουν τους εμβολιασμούς; Αναζητήσαμε τις απαντήσεις με τον Σωτήρη Τσιόδρα, Αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Ειδικό Σύμβουλο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τέλος, κάναμε μία σύντομη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της online έρευνας που διενήργησε πρόσφατα η “Θετική Φωνή”. Ζούμε και μεγαλώνουμε με HIV, πώς είναι όμως η υγεία μας; Πάνω από 500 οροθετικά άτομα απαντήσαμε σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τον αριθμό των CD4 μας, το ιικό μας φορτίο, αλλά και παθήσεις που εμφανίζονται καθώς περνάνε τα χρόνια.

Υποστηρικτές της συνάντησης ήταν οι εταιρείες “Gilead Sciences” και “Mylan”.