5 Ιουνίου 2018

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ PARTY ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ U=U ΣΤΟ SHAMONE

Εικόνα για το άρθρο “ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ PARTY ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ U=U ΣΤΟ SHAMONE”

Σε μία προσπάθεια διάδοσης του μηνύματος ότι η αντιρετροϊκή αγωγή και το μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο καθιστούν τα οροθετικά άτομα μη μεταδοτικά (U=U), η “Θετική Φωνή” διοργάνωσε ένα καλοκαιρινό party στο Shamone, στο πλαίσιο του Pride Week του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας.

Στην εκδήλωση μίλησαν ένα οροθετικό και ένα οροαρνητικό άτομο που έχουν βιώσει οροδιαφορετική σχέση και μοιράστηκαν μαζί μας την εμπειρία και τις σκέψεις τους για τη σημασία του U=U στη ζωή, τις σχέσεις και την καθημερινότητά τους. Αμέσως μετά, ακολούθησε ένα party όπου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε σε μικρότερες παρέες για το συγκεκριμένο θέμα.

Το U=U αποτελεί το κεντρικό μήνυμα της “Θετικής Φωνής” και για το 2018, καθώς συνιστά το πιο ισχυρό όχημα για την αποστιγματοποίηση και την ενδυνάμωση των ανθρώπων που ζουν με HIV. Η επιστημονική τεκμηρίωση ότι το μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο καθιστά τα οροθετικά άτομα μη μεταδοτικά έχει γίνει ήδη ευρέως γνωστή σε πολλές χώρες του εξωτερικού, ωστόσο στην Ελλάδα το μήνυμα αυτό διαθέτει ακόμη περιορισμένο ακροατήριο. Για το σκοπό αυτό, η “Θετική Φωνή” έχει επιλέξει τη διάδοσή του τόσο προς το γενικό πληθυσμό, όσο και σε συγκεκριμένες ομάδες όπως η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.