5 Ιουνίου 2018

Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑ PRIDE ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ U=U

Εικόνα για το άρθρο “Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑ PRIDE ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ U=U”

Για μία ακόμη χρονιά, η “Θετική Φωνή”, τα “Checkpoint” και το “Red Umbrella Athens” στηρίζουν τα Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που πραγματοποιούνται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και συμμετέχουν σε αυτά με περίπτερα ενημέρωσης του κοινού, άρματα και ειδικούς χώρους παροχής δυνατότητας δωρεάν εξετάσεων για HIV και ηπατίτιδες Β και C.

To Athens Pride πραγματοποιείται το Σάββατο 9 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος και φέρει ως κεντρικό μήνυμα της θηλυκότητα, όχι ως αυθαίρετη συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται, μαθαίνεται, ορίζεται, προβάλλεται, γιορτάζεται, αγαπιέται, λατρεύεται, εξιδανικεύεται, βιάζεται, καταδικάζεται και δολοφονείται κάθε μέρα σε μια βαθιά μισογύνικη κοινωνία.

Το Thessaloniki Pride θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιουνίου και είναι αφιερωμένο στην οικογένεια. Η φετινή διοργάνωση διεκδικεί το δικαίωμά στη γονεϊκότητα και το να φτιάχνουμε τις δικές μας οικογένειες και ταυτόχρονα δίνει έμφαση στη σχέση με την ήδη υπάρχουσα οικογένεια. Με σύνθημα «Άκρως Οικογενειακόν» προγραμματίζεται μία μεγάλη γιορτή με μία σειρά από εικαστικές εκθέσεις, υπαίθρια πάρτι, συναυλίες και φυσικά τη μεγάλη Πορεία Υπερηφάνειας.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας αφιερώνει και φέτος την παρουσία του στα Φεστιβάλ Υπερηφάνειας των δύο πόλεων στη διάδοση του μηνύματος ότι η αντιρετροϊκή αγωγή και το μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο καθιστούν τους ανθρώπους που ζουν με HIV μη μεταδοτικούς. Η επιστημονική αυτή τεκμηρίωση που έχει υιοθετηθεί από πάνω από 600 προσωπικότητες και οργανισμούς σε 75 χώρες του κόσμου, αλλάζει ότι γνωρίζαμε για τον HIV και αποτελεί το πιο ισχυρό όχημα αποστιγματοποίησης και ενδυνάμωσης των οροθετικών ατόμων. Για το λόγο αυτό, η “Θετική Φωνή” αξιοποιεί την ευκαιρία των φετινών pride για να προσεγγίσει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και να διαδώσει το μήνυμα με θεματικό άρμα, ενημερωτικά φυλλάδια, ομάδες εθελοντών και πρεσβευτών, drag queen και άλλα δρώμενα.

Σας περιμένουμε στα περίπτερά μας!