15 Ιουνίου 2018

Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ”, TA “CHECKPOINT” KAI TO “RED UMBRELLA ATHENS” ΣΤΟ ATHENS PRIDE!

Εικόνα για το άρθρο “Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ”, TA “CHECKPOINT” KAI TO “RED UMBRELLA ATHENS” ΣΤΟ ATHENS PRIDE!”

Για μία ακόμη χρονιά, η «Θετική Φωνή», τα «Checkpoint» και το «Red Umbrella Athens» στήριξαν το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Ιουνίου στο Σύνταγμα. Η συμμετοχή μας περιλάμβανε περίπτερα ενημέρωσης του κοινού, άρματα και ειδικούς χώρους παροχής δυνατότητας δωρεάν εξετάσεων για HIV και ηπατίτιδες Β και C.

Χιλιάδες συμμετέχοντες υπό τους ήχους τυμπάνων και μουσικής, κρατώντας μια μεγάλη σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου και κάποιοι ανεβασμένοι σε άρματα κατευθύνθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου από την Πλατεία Συντάγματος προς την πλατεία Κλαυθμώνος στέλνοντας ένα ηχηρό και πολύχρωμο μήνυμα ενάντια στις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Με κεντρικό σύνθημα «ΠΑΡΟΥΣΑ», το φετινό Athens Pride εστίασε στη θηλυκότητα, όπως βιώνεται κάθε μέρα σε κάθε έκφανσή της. Κρατώντας μπαλόνια και πλακάτ οι συγκεντρωμένοι είπαν όλοι μαζί «ναι» στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη και «όχι» στις διακρίσεις βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας αφιέρωσε και φέτος την παρουσία του στο Athens Pride στη διάδοση του μηνύματος ότι η αντιρετροϊκή αγωγή και το μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο καθιστούν τους ανθρώπους που ζουν με HIV μη μεταδοτικούς. Η επιστημονική αυτή τεκμηρίωση που έχει υιοθετηθεί από πάνω από 600 προσωπικότητες και οργανισμούς σε 75 χώρες του κόσμου, αλλάζει ότι γνωρίζαμε για τον HIV και αποτελεί το πιο ισχυρό όχημα αποστιγματοποίησης και ενδυνάμωσης των οροθετικών ατόμων. Για το λόγο αυτό, η «Θετική Φωνή» αξιοποίησε τη συγκεκριμένη ευκαιρία για να προσεγγίσει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και να διαδώσει το μήνυμα με θεματικό άρμα, ενημερωτικά φυλλάδια, ομάδες εθελοντών και πρεσβευτών, drag queen και άλλα δρώμενα.