ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “ΕΓΩ ΚΑΙ Ο HIV”

Οι συναντήσεις με γενικό τίτλο “Εγώ και ο HIV” ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2010 στην Αθήνα ως μια πρωτοβουλία της Θετικής Φωνής, η οποία υποστηρίχτηκε από το Κέντρο Ζωής και το φόρουμ οροθετικών hiv.humanism.gr της Be Positive. Στόχος αυτών των  συναντήσεων   οι οροθετικοί να μπορούν να συζητούν μεταξύ τους ή και με την συμμετοχή γιατρών σημαντικά θέματα υγείας, θέματα φαρμακευτικής αγωγής, σεξουαλικής  υγείας, κοινωνικού  αποκλεισμού,δικαιωμάτων σε  κοινωνικές παροχές  και να ενημερώνονται για ότι νέο υπάρχει από το χώρο της ιατρικής και από τα επιστημονικά συνέδρια. Οι συναντήσεις αυτές  αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο  ενδυνάμωσης των ανθρώπων που ζουν με HIV.

Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές στη συμμετοχή. Τα θέματά τους ανακοινώνονται περίπου ένα μήνα πριν με ενημέρωση που αναρτάται στις Μονάδες Λοιμώξεων και φυσικά στο site της Θετικής Φωνής αλλά και των άλλων φορέων που συνδιοργανώνουν και υποστηρίζουν τις εκδηλώσεις αυτές.

Μέχρι στιγμής οι συναντήσεις γίνονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Τα θέματα που έχουν συζητηθεί είναι μεταξύ άλλων:  έναρξη – τήρηση και διακοπή της αντιρετροϊκής αγωγής, βασικά ζωτικά όργανα και πώς επηρεάζονται από την αντιρετροϊκή αγωγή, λιποδυστροφία, σωματική – ψυχική και σεξουαλική υγεία, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, το πρόβλημα της μεταδιδόμενης αντοχής στην Βόρεια Ελλάδα, προνοιακά επιδόματα και άλλες παροχές, στίγμα και κοινωνικός αποκλεισμός, πότε ανακοινώνω την οροθετικότητα, η οικονομική κρίση και το HIV, ο  HIV και η gay κοινότητα, HIV και ψυχοτρόπες ουσίες, HIV και εγκυμοσύνη. Επίσης έγινε  συνάντηση με τον Συνήγορο Υγείας, παρουσιάσθηκαν προγράμματα εύρεσης εργασίας για ανθρώπους που ζουν με HIV.