26 Ιουνίου 2018

Ο HIV ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ

Εικόνα για το άρθρο “Ο HIV ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ”

Σε ένα βίντεο τριών λεπτών, ο Αντώνης Παπάζογλου, υπεύθυνος ενδυνάμωσης της “Θετικής Φωνής”, μας αφηγείται τη δική του ιστορία πώς κατάφερε να συμπορευτεί με τον HIV βελτιώνοντας την υγεία του και αλλάζοντας τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον ιό και τη ζωή του. Πρόκειται για μία αφήγηση από καρδιάς για τη διαδρομή που διένυσε από την ανακοίνωση της οροθετικότητας και τα πρώτα συναισθήματα και σκέψεις μέχρι την αποδοχή και την κινητοποίηση.

Ιστορίες σαν του Αντώνη αποδεικνύουν πως ακόμη και μέσα από καταστάσεις που μοιάζουν πρόσκαιρα αδιέξοδες ή δύσκολα διαχειρίσιμες, μπορούμε να βρούμε τη δύναμη, το θάρρος και την αυτοπεποίθηση για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, την υγεία μας και τη ζωή μας. Με τον τρόπο αυτό, ο HIV μπορεί πράγματι να γίνει ένα κομμάτι του εαυτού μας.

 

 

H πανευρωπαϊκή καμπάνια “HIV is just a part of me” στην οποία συμμετείχε ο Αντώνης είναι μία προσπάθεια ενημέρωσης, ενδυνάμωσης και κινητοποίησης των ανθρώπων που ζουν με HIV, προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο της υγείας τους, με σύμμαχο τη γνώση και τη βελτίωση του τρόπου ζωής τους. Η καμπάνια επικεντρώνεται στις συννοσηρότητες που μπορούν να εμφανιστούν καθώς μεγαλώνουμε με τον HIV, στην πρόληψη και στην έγκαιρη θεραπεία τους. Αναδεικνύει επίσης θέματα που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής όπως η άσκηση, η διατροφή, η σεξουαλική υγεία, το κάπνισμα, η χρήση ουσιών και ο οικογενειακός προγραμματισμός.