13 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ “RED UMBRELLA ATHENS”

Εικόνα για το άρθρο “ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ “RED UMBRELLA ATHENS””

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας για την υποστήριξη και ενδυνάμωση των εργαζόμενων στο σεξ “Red Umbrella Athens” διακρίθηκε και βραβεύθηκε στην εκδήλωση “Healthcare Business Awards” που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018. Το βραβείο απονεμήθηκε στην κατηγορία των δράσεων συλλόγων ασθενών με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και την προαγωγή της πρόληψης.

Το «Red Umbrella Αthens» είναι ένας πρωτοβάθμιος φορέας πρόληψης και ενδυνάμωσης εργαζόμενων στο σεξ, στο κέντρο της Αθήνας. Παρέχει δωρεάν υπηρεσίες με πυρήνα την κοινωνική επανένταξη και ενσωμάτωση των εργαζόμενων στο σεξ, την προαγωγή της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τη μείωση της βλάβης από τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών. Επίσης πρωτοστατεί στις διεργασίες για την αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου που ρυθμίζει την εργασία στο σεξ στην Ελλάδα και εν γένει στην προάσπιση των δικαιωμάτων της συγκεκριμένης ευάλωτης ομάδας.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν μεταξύ άλλων επίσης, ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος “Προμηθέας” για τη δράση “Αξίζω να γνωρίζω”, ο σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. για το πρόγραμμα “Στηρίζουμε” και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης.

Τιμητικό βραβείο δόθηκε στον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Δημήτρη Κοντοπίδη, για την αξιοσημείωτη δράση του στη διεκδίκηση δικαιωμάτων των χρονίως πασχόντων και αναπήρων, στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση και στην ενδυνάμωση των ασθενών. Από το 2012 που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, ο Δημήτρης Κοντοπίδης, ασθενής και ο ίδιος, έχει καταφέρει να αλλάξει το χάρτη της συγκεκριμένης νόσου στην χώρα μας με μια εξαιρετική επιτυχημένη στρατηγική στην διεκδίκηση δικαιωμάτων των ασθενών. Με τη δημιουργία της «Humane Social Enterprise» το 2016, μιας κοινωνικής επιχείρησης ενδυνάμωσης των ατόμων με αναπηρία, που συνδυάζει το design & την φροντίδα σχεδιάζοντας καινοτόμα προϊόντα και βιώσιμα συστήματα, ο Δημήτρης Κοντοπίδης απέδειξε ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις είναι ικανά να όχι μόνο να εργαστούν ισότιμα, αλλά να καινοτομήσουν και να επιχειρήσουν. Αναφερόμενος σε όσα έχει καταφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης, σχετικά με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών, κατά την παραλαβή του βραβείου του, ο κ. Κοντοπίδης δήλωσε: «Ένας από τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτές τις επιτυχίες είναι ότι είπαμε πολλά δύσκολα «Όχι». Κάναμε προτάσεις και δεν μείναμε μόνο στις καταγγελίες. Ενημερώσαμε τους ασθενείς για πολλά σημαντικά θέματα. Είμαστε υπερήφανοι για αυτή την προσπάθεια».

Τα βραβεία, που διοργανώνονται για 3η συνεχή χρονιά από τη Boussias Communications και το Health Daily, επιβράβευσαν και φέτος πρόσωπα, συλλογικότητες και επιχειρήσεις, που κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους απέδειξαν έμπρακτα την προσφορά τους στην υγεία, με αποδέκτες πρωτίστως τους ασθενείς, καθώς και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους 400 και πλέον καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι εκπρόσωποι του κλάδου της υγείας, έγκριτοι ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών και ΜΚΟ, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων.