ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

2013

Η Αθήνα γιορτάΖΕΙ

Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει και καλεί τη Θετική Φωνή ανάμεσα σε αρκετές ακόμα οργανώσεις να δώσει το παρόν ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 11 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνονται αύριο 5 Γενάρη με τη δική μας παρουσία σε συνεργασία με το Κέντρο Ζωής και την Praksis, στην πλατεία Συντάγματος. Κάντε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας που εναρμονίζεται με τη γιορτή και χαμογελά με έναν ζωογόνο ήλιο (παρά το γεγονός ότι είμαστε στην καρδιά του Χειμώνα) και ελάτε να μας βρείτε για να μας γνωρίσετε αλλά κυρίως να ενημερωθείτε στην πλατεία Συντάγματος. Θα είμαστε αύριο Σάββατο στο Σύνταγμα από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 19.00 το απόγευμα. Μότο μας: Μέρες γιορτινές, μέρες ενημέρωσης για το HIV/AIDS, μέρες πρόληψης, μέρες στήριξης!

Κοπή πίτας για μέλη και εθελοντές

Με μεγάλη παρουσία μελών και εθελοντών καθώς και συνεργατών μας έγινε η κοπή της πίτας για το νέο έτος της Θετικής Φωνής. Ήταν παράλληλα και μια ευκαιρία παρουσίασης του έργου που έγινε μέσα στο 2012 από τον πρόεδρο, Νίκο Δέδε, προς τους παρευρισκομένους. Το φλουρί που έπεσε σε ένα μέλος μας αντιστοιχούσε με ετήσιο δωρεάν συμβόλαιο στα γυμναστήρια Joe Weider.

Να με προsexεις

Με το σύνθημα «ΝΑ ΜΕ ΠΡΟSEXΕΙΣ» η Θετική Φωνή σε συνεργασία με το AIDS Healthcare Foundation γιορτάζουν στις 13 Φεβρουαρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τη διεθνή ημέρα προώθησης της χρήσης προφυλακτικού και περνούν μήνυμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για ασφαλέστερο σεξ. Πενήντα (50) μέλη και εθελοντές της Θετικής Φωνής θα διανείμουν 20.000 προφυλακτικά και ενημερωτικό υλικό, ενώ η οργάνωση PRAKSIS μέσα στο πλαίσιο της εκστρατείας «Πάρε φόρα εξετάσου» θα βρίσκεται με κινητή μονάδα στις πλατείες Αγίου Δημητρίου και Θησείου στην Αθήνα καθώς και στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη για να προσφέρει δωρεάν εξέταση για HIV και Ηπατίτιδα C σε όσους/ες το επιθυμούν. Την εκστρατεία μας υποστηρίζουν: • PRAKSIS (στο πλαίσιο της εκστρατείας «Πάρε φόρα εξετάσου») • Περιφέρεια Αττικής Αθήνα (Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθήνας) • Κέντρο Πρόληψης Αθηνά Υγεία του Δήμου Αθηναίων • Επιτροπή κοινωνικής πολιτικής και υγείας του Α.Π.Θ. • ΟΚΑΝΑ • Homophonia • Good as You(th) • Λεσβιακή Ομάδα Θεσσαλονίκης (ΛΟΘ)

 

2012

Ζούμε όπως κι εσύ – Ξάνθη

Στις 19 Ιανουαρίου, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ανοιχτή συζήτηση του προγράμματος “Ζούμε όπως κι εσύ” που διοργάνωσε η Θετική Φωνή μαζί με τη ΓΓΝΓ. Στο πάνελ συμμετείχαν η Γεωργία Τζαμαλούκα (Αναπαραστάσεις για μια άλλη σεξουαλικότητα), η Αλεξάνδρα Βασιλείου (Ταυτότητα και ψυχολογία του γκέι εφήβου: η πρόκληση της στήριξης ολόκληρης της οικογένειας και η ευθύνη των επαγγελματιών υγείας), η Αγγελική Σηφάκη (Ποιος κάνει το ομοφοβικό bullying στο σχολείο; εγώ κι εσύ), η Εύκλεια Παναγιωτίδου (Όσα μου έμαθε το coming out), η Φιλίππα Διαμάντη (Τρόποι αντιμετώπισης της σχολικής ομοφοβίας), ενώ εκ μέρους των διοργανωτών συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Γιάννος Λιβανός και η διευθύντρια της Θετικής Φωνής, Μαριανέλλα Κλώκα. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και ο κόσμος είχε πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Όλη τη συζήτηση καθώς και τον ζωηρό διάλογο που ακολούθησε μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Outreach με τον ΟΚΑΝΑ

Για την αντιμετώπιση της αύξησης του φαινομένου μετάδοσης HIV μεταξύ των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών (ΧΕΝ) στο κέντρο της Αθήνας  η Θετική Φωνή συμμετέχει μαζί με άλλες 3 οργανώσεις στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής υγειονομικού υλικού του ΟΚΑΝΑ. Μετά από την πρώτη φάση της εκπαίδευσης οι εθελοντές βγαίνουν όλοι μαζί στους δρόμους και μοιράζουν μαζί με έμπειρο προσωπικό του οργανισμού το υλικό στους χρήστες. Το ντύσιμο του υλικού όπως και το σήμα της δράσης ανατέθηκε με επιτυχία στη Θετική Φωνή. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο αλλά έτρεξε σχεδόν όλο το έτος (με μικρές διακοπές λόγω καλοκαιριού).

Παρουσίαση βιβλίου “Ζώντας με τον HIV”

O σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας Θετική Φωνή σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ‘Ζώντας με τον HIV’ την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00, στο κεντρικό κατάστημα του βιβλιοπωλείου ‘Ελευθερουδάκης’, Πανεπιστημίου 11 & Αμερικής στην Αθήνα. Την παρουσίαση χαιρετίζει η κα Τζένη Κρεμαστινού, Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΕΛΠΝΟ, Καθηγήτρια Δημόσιας και Διοικητικής Υγιεινής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, ενώ στο πάνελ συμμετέχουν ο κ. Γιώργος Χρύσος, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.)και ο κ. Νίκος Δέδες, Πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας, Θετική Φωνή. Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος. Το βιβλίο ‘Ζώντας με τον HIV’ αποτελεί έναν πλήρη οδηγό ζωής για τους ανθρώπους που μόλις διαγνώστηκαν θετικοί στον HIV ή ζουν εδώ και καιρό με HIV/AIDS.

Ενημέρωση σχολείων στο Μιχάλης Κακογιάννης

Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου Ιανουάριος – Μάιος 2012 η Θετική Φωνή, με αφορμή την προβολή της ταινίας “Θετικές Ιστορίες” στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ενημέρωσε σχετικά με το HIV/AIDS μαθητές και μαθήτριες του 2ου Λυκείου Ηλιούπολης, του 1ου Λύκειου Ελληνικού, ενός Λυκείου στον Άλιμο (συνολικός αριθμός μαθητών/τριών: 430 άτομα).

Σταθερή διανομή ενημερωτικού υλικού όλο το χρόνο

Η Θετική Φωνή με μέλη και εθελοντές/ντριες τροφοδότησε σε σταθερή βάση πάρα πολλά νεανικά στέκια σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Βόλο και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας με έντυπο υλικό αναφορικά με την προφύλαξη και την ενημέρωση γύρω από τους τρόπους μετάδοσης του HIV αλλά και την αντιμετώπιση του στίγματος. Επίσης για την ενημέρωση του ευρύ κοινού συμμετείχε και σε μεγάλες διοργανώσεις όπως οι Νύχτες Πρεμιέρας και το Φεστιβάλ Κούβας. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα εθελοντές της Θετικής Φωνής μοιράζουν ενημερωτικό υλικό και χέρι χέρι έξω από σταθμούς ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ με αυξημένη κίνηση.

Συμμετοχή στα μεγάλα LGBT event σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

στο Outview, φεστιβάλ gay lesbian κινηματογράφου, που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Θερβάντες, 3 – 13 Μαΐου στην Αθήνα. Υπήρχαν κάθε μέρα εθελοντές και εθελόντριες που διένειμαν δωρεάν υλικό και προφυλακτικά στο σταντ που ήταν μέσα στο ινστιτούτο καθώς και συμμετοχή μας στη συζήτηση που έγινε την τελευταία μέρα του φεστιβάλ αναφορικά με τα γεγονότα της περιόδου (υγειονομική διάταξη Λοβέρδου-Χρυσοχοΐδη και εφαρμογή της από το ΚΕΕΛΠΝΟ).

στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας, την 17η Μαΐου και τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε από όλες τις οργανώσεις της πλατφόρμας LGBTQI στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (δείτε την τοποθέτησή μας εδώ).

στο φεστιβάλ Homotopia, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, από 25 έως 27 Μαΐου σε πολλά σημεία της Θεσσαλονίκης, με διανομή δωρεάν ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών καθώς και με παρουσία στη συζήτηση που άνοιξε με αφορμή την προβολή της ταινίας “Θετικές Ιστορίες” στο Ολύμπιον.

στο athens pride, στις 9 Ιουνίου, με περίπτερο διανομής δωρεάν ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών αλλά και με συμμετοχή στην παρέλαση περηφάνιας

στο thessaloniki pride, στις 22-23 Ιουνίου, ως υποστηρικτές καθώς ήταν η πρώτη χρονιά διοργάνωσης,  με περίπτερο διανομής δωρεάν ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών, με χαιρετισμό στην τελετή έναρξης αλλά και με συμμετοχή στην παρέλαση περηφάνιας

στο διεθνές φεστιβάλ XLsior, 22-26 Αυγούστου, στη Μύκονο με αρκετούς εθελοντές και διανομή δωρεάν ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών σε κάθε εκδήλωση της διοργάνωσης αλλά και σε κάθε παραλία τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες

στο 14ο Διεθνές φεστιβάλ LGBTQ ταινιών, 14 – 23 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη σε αίθουσα του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με διανομή δωρεάν ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών καθώς και με παρουσία στη συζήτηση που άνοιξε με αφορμή την προβολή της ταινίας για την ιστορία της ACTUP

στην προβολή της ταινίας “How to survive a plague”, στις 13 Δεκεμβρίου, που διοργάνωσε το Athens Pride με την υποστήριξη της Θετικής Φωνής, με διανομή δωρεάν ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών καθώς και με παρουσία στο πάνελ που ακολούθησε την ταινία με τη συμμετοχή του προέδρου μας, Νίκου Δέδε, μεταξύ των Jim Eigo, Andrea Gilbert και Γρηγόρη Βαλλιανάτου

Τριήμερο εκδηλώσεων στην Τεχνόπολη για την παγκόσμια ημέρα AIDS

Η Θετική Φωνή διοργάνωσε τριήμερη εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα HIV/AIDS, 1η Δεκεμβρίου, για τον ιό που το προκαλεί και τους ανθρώπους που ζουν με αυτόν, με τον τίτλο, «ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗ ΖΩΗ». Μια σειρά εκδηλώσεων, που ως σκοπό είχαν να συμβάλλουν στον περιορισμό της μετάδοσης του HIV μέσω της έγκυρης πληροφόρησης, καθώς και να γιορτάσουν τις ως τώρα νίκες των ανθρώπων έναντι του ιού, πραγματοποιήθηκαν στις Αίθουσες «Κων/νος Καβάφης», Κτίριο «Δ7», «Κωστής Παλαμάς», Κτίριο «Δ10» στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, (Πειραιώς 100, στο Γκάζι), από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα AIDS. Μεταξύ άλλων, λειτούργησε ενημερωτικό χωριό με σταντ οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα θέματα του HIV/AIDS και άλλων σχετιζόμενων χώρων, εκθέσεις φωτογραφίας και αφίσας, djs, δρώμενα, θεατρική παράσταση, κινηματογραφικές προβολές, show και δυο συναυλίες. Τα απογεύματα υπήρχε στο χώρο η κινητή μονάδα εξέτασης της PRAKSIS για τον HIV και την Ηπατίτιδα C. Παράλληλα, έγιναν με επιτυχία 8 κλειστές επιμορφωτικές συναντήσεις με μαθητές λυκείων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών, και σπουδαστές ΙΕΚ/ΑΕΙ, καθώς και δυο ανοικτοί διάλογοι, ένας για τα ναρκωτικά την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και ένας για το HIV/AIDS, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου. Η είσοδος ήταν ελεύθερη σε όλες τις δραστηριότητες του τριήμερου, ενώ η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα AIDS και στη Θεσσαλονίκη

Η Θετική Φωνή διοργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα HIV/AIDS, 1η Δεκεμβρίου, για τον ιό που το προκαλεί και τους ανθρώπους που ζουν με αυτόν, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που με πολύ μεράκι ετοίμασαν μέλη και εθελοντές της Θετικής Φωνής στη Θεσσαλονίκη συμπεριλαμβάνει τους PARANAUE, Θεατρικά δρώμενα, Street Party, δωρεάν διανομή φυλλαδίων και προφυλακτικών. Πέρασε και ενημερώθηκε πολύς κόσμος από το κεντρικότατο σημείο που στήθηκε το περίπτερό μας και ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ευαισθητοποίησης απέναντι στο κοινωνικό στίγμα αλλά και στους τρόπους μετάδοσης του ιού HIV.

 

2011

ΓΓΝΓ στην Τεχνόπολη και συμμετοχή Θετικής Φωνής

Με την ευκαιρία της ανακήρυξης του 2011 ως Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού, η Θετική Φωνή συμμετείχε με ενημερωτικό περίπτερο στις 22 Μαρτίου σε εκδήλωση στην Τεχνόπολη, υπό την αιγίδα της Γραμματείας Νέας Γενιάς. Εκτός από ενημερωτικό υλικό για το HIV/AIDS, το περίπτερό μας στελεχώθηκε από εθελοντές/ντριες και μέλη του συλλόγου. Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας ενημερώναμε το κοινό για τις δράσεις μας, και προτρέπαμε τον κόσμο να φωτογραφηθεί, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα για το HIV/AIDS. Στις 12:30, είχαμε ετοιμάσει ένα διαδραστικό ερωτηματολόγιο για το το κοινό που ήταν μαθητές (ηλικίας γύρω στα 15). Η αποδοχή ήταν πολύ καλή από τους μαθητές που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής. Η προσπάθεια αγκαλιάστηκε θετικά και από τους καθηγητές που μας ζήτησαν με πρώτη ευκαιρία κάποιο ενημερωτικό υλικό.

Fucking games – συζήτηση στο θέατρο Βικτώρια

Η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα του σήμερα. Δίπλα στο περήφανο coming out ορθώνονται παράλληλα πανύψηλοι τοίχοι. Εξουσιαστικές σχέσεις, άφθονο σεξ, ναρκωτικά… Όμως, τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια;
Πού βρισκόμαστε σήμερα; Το THEATROVICTORIA σε συνεργασία με τη Θετική Φωνή διοργανώνει συζήτηση με θέμα την gay ζωή στην Αθήνα με αφορμή την παράσταση Fucking Games, η οποία παρουσιάζεται αυτή την περίοδο με μεγάλη επιτυχία στην κεντρική σκηνή του θεάτρου. To panel των ομιλητών έχει ως εξής:

  • Ευαγγελία Βλάμη (Λεσβίες για την Ισότητα)
  • Κωστής Σπηλιώτης (OΛΚΕ)
  • Πάολα Ρεβενιώτη (τραβεστί – ακτιβίστρια)
  • Βαλλιανάτος Γρηγόρης (Δημοσιογράφος – Συντονιστής)
  • Andrea Gilbert (Athens Pride)
  • Λύο Καλοβυρνάς (www.10percent.gr)
  • Νίκος Δέδες (Θετική Φωνή)

 

Φίλα με παντού – Athens Pride

Ακόμη και οι πιo εορταστικές παρελάσεις αφιερώνουν ένα σημαντικό μέρος στην ανάμνηση θυμάτων του AIDS αλλά και κάθε λογής βίας απέναντι στους LGBT. Παρά την μεγάλη ανάπτυξη τους, τα φεστιβάλ Pride και ιδιαίτερα εκείνα μh-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως αυτό της Αθήνας, συνεχίζουν να εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό από τη συμμετοχή και την εθελοντική προσφορά της LGBT κοινότητας και των συμμάχων της. Η Θετική Φωνή δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε φέτος από το ετήσιο φεστιβάλ του Athens Pride, μιας και οι περισσότερες διαγνώσεις HIV στη χώρα μας διαπιστώνονται διαχρονικά σε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες (ΑΣΑ). Δυστυχώς ακόμα και σήμερα στη χώρα μας οι άνδρες που κάνουν σεξ με άλλους άνδρες υφίστανται διακρίσεις, στιγματίζονται και περιθωριοποιούνται, με αποτέλεσμα να διστάζουν να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες Υγείας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί να μην γνωρίζουν ότι είναι οροθετικοί και να μεταδίδουν τον HIV στους ερωτικούς τους συντρόφους εν αγνοία τους. Όσο περισσότερα άτομα δεν γνωρίζουν το HIV status τους, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος εξάπλωσης της επιδημίας σε μια χώρα. Ο μοναδικός τρόπος να σταματήσει αυτός ο φαύλος κύκλος είναι αντιμετώπιση του στίγματος και η ευκολότερη πρόσβαση των πιο ευάλωτων ομάδων στην ενημέρωση, πρόληψη και ιατρική φροντίδα.

14ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ

“Ζούμε την πιο στυγνή επίθεση που αντιμετώπισε ποτέ η κοινωνία μας. Στοιχειώδη δικαιώματα καταργούνται και τα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, νερό, συγκοινωνίες, κλπ) μετατρέπονται σε πανάκριβα εμπορεύματα. Η ίδια μας η επιβίωση απαιτεί πλέον ανυπέρβλητο καθημερινό μόχθο. Οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί και δε μας ξεγελάνε πλέον. Είναι οι εκμεταλλευτές της ζωής και των ονείρων μας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.” Με αυτά τα λόγια το 14ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ μας καλεί να συμμετέχουμε ως σύλλογος ασθενών τόσο με υλικό σε τραπεζάκι ενημέρωσης όσο και στις συζητήσεις και στα διάφορα δρώμενα. Το τριήμερο διαρκεί 24-26/6 και την Παρασκευή, πρώτη μέρα του φεστιβάλ, υπάρχει τραπέζι με θέμα HIV και διακρίσεις (Θεμ. Χώρος Εναλλακτικής Οικονομίας) και εισήγηση εκ μέρους της Θετικής Φωνής θα κάνει ο Δ. Κατσαρός.

Προβολή της ταινίας “Θετικές Ιστορίες” 

Η t-shOrt, ο Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μας καλούν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 20:30 στην πρεμιέρα της σπονδυλωτής ταινίας “Θετικές Ιστορίες” στον κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος). Η ταινία περιλαμβάνει και συνεντεύξεις από μέλη της Θετικής Φωνής και της κοινωνίας των πολιτών που προάγουν ζητήματα HIV/AIDS. Όλες οι πληροφορίες για την ταινία και την διανομή της, στο: http://www.t-short.gr/Tshort/distribution.asp

Παρουσίαση αποτελεσμάτων της έρευνας EMIS

Πώς αυτοχαρακτηρίζονται οι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες; Σε ποια μέρη ψωνίζονται; Πώς κάνουν σεξ; Ποια είναι η άποψή τους για τις σχέσεις; Απαντήσεις σε όλα αυτά δίνουν 3000 Έλληνες γκέι ή bisexual μέσα από τη μεγάλη πανευρωπαϊκή έρευνα EMIS. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα Ιούνιος – Αύγουστος 2010 και η χώρα μας συμμετείχε και μάλιστα με πολύ υψηλό ποσοστό απαντήσεων σε σχέση με τον πληθυσμό της. Το EMIS αφορά τη σεξουαλική συμπεριφορά των ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες (MSM) έγινε από τα μεγαλύτερα ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια της Ευρώπης, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια πρώτη γεύση των ελληνικών απαντήσεων λοιπόν θα πάρουμε αυτό το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι στο φιλόξενο χώρο του θεάτρου Ράγες, (Κωνσταντινουπόλεως 82, Γκάζι).

 

2010

Δήμος Κορυδαλλού και Θετική Φωνή

«Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» ήταν το μήνυμα της ημερίδας που διοργάνωσαν με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού. Στόχος της διοργάνωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η αντιμετώπιση ρατσιστικών συμπεριφορών που συχνά έχουν στόχο ομάδες ή άτομα λόγω του φύλου τους, της φυλετικής ή εθνικής προέλευσης, της θρησκείας, της αναπηρίας τους είτε σωματικής είτε ψυχικής. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Μαρτίου, στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με δράση σε θέματα μεταναστών, ατόμων με αναπηρία, απεξαρτημένων κ.λ.π. Προσκεκλημένος του Δήμου Κορυδαλλού ήταν και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή». Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ένα από τα μέλη μας ανέπτυξε στους δημότες της πόλης, το θέμα «Η ζωή ενός οροθετικού στην Ελλάδα του 2010». Η ομιλία επικεντρώθηκε στο κοινωνικό στίγμα που αντιμετωπίζει ένας οροθετικός στην Ελλάδα και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο.