30 Σεπτεμβρίου 2018

Η Θετική Φωνή συμμετείχε στο συνέδριο “AIDS & Ηπατίτιδες”

Εικόνα για το άρθρο “Η Θετική Φωνή συμμετείχε στο συνέδριο “AIDS & Ηπατίτιδες””

Η “Θετική Φωνή” συμμετείχε στην 6η Πανελλήνια Συνάντηση “AIDS & Ηπατίτιδες” που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 27 έως το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, στην Αθήνα, στην Αίγλη Ζαππείου.

Από την ομάδα του συλλόγου, ο Ανδρέας Μαζαράκης συντόνισε το στρογγυλό τραπέζι “Δράσεις ΜΚΟ στην πρόληψη και αντιμετώπιση του HIV και των ηπατιτίδων”, η Άννα Κουρουπού παρουσίασε το θέμα “Οι προκλήσεις στην παροχή υπηρεσιών πρόληψης και ενδυνάμωσης σε άνδρες εργαζόμενους στο σεξ” και ο Σοφοκλής Χάνος προσέγγισε την εξέταση HIV και τη συμβουλευτική πριν και μετά τον έλεγχο. Τέλος, η παρουσίαση του Γιώργου Τσιακαλάκη είχε τίτλο “Πολιτικές υγείας και εθνικά σχέδια δράσης: γιατί τα χρειαζόμαστε”.

 

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η σφαιρική προσέγγιση του HIV/AIDS και των ιογενών ηπατιτίδων στη χώρα μας, αφιερώνοντας χρόνο για τα πραγματικά προβλήματα τα οποία απασχολούν επιστήμονες υγείας, ασθενείς, αρχές δημόσιας υγείας και κοινό. Κατά τη διάρκειά του, καταξιωμένοι συνάδελφοι ανέπτυξαν τις πλέον σημαντικές εξελίξεις στην επιδημιολογία, διάγνωση, θεραπεία και την ολιστική πρόληψη και αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών. Το πρόγραμμα περιλάμβανε στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις και δορυφορικά συμπόσια.

Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.