29 Οκτωβρίου 2018

H Θετική Φωνή συμμετείχε στο συνέδριο “HIV Drug Therapy” στη Γλασκώβη

Εικόνα για το άρθρο “H Θετική Φωνή συμμετείχε στο συνέδριο “HIV Drug Therapy” στη Γλασκώβη”

Το συνέδριο “HIV Drug Therapy” πραγματοποιήθηκε από τις 28 έως τις 31 Οκτωβρίου 2018 στη Γλασκώβη και συγκέντρωσε το πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας, επιχειρώντας μία επισκόπηση και κριτική προσέγγιση της τρέχουσας έρευνας και των στρατηγικών διαχείρισης της επιδημίας του HIV.

Παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην έρευνα για τη θεραπεία του HIV, σημαντικές προκλήσεις εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητες για την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων για την οριστική αντιμετώπιση της νόσου. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι συννοσηρότες, οι μεσοπρόθεσμες και μακροχρόνιες επιπτώσεις της λήψης αντιρετροϊκής αγωγής, η παιδιατρική και εφηβική φροντίδα, η γήρανση του πληθυσμού και ζητήματα πρόσβασης στη θεραπεία και τήρησης σε ολόκληρη την Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

Το Συνέδριο κινήθηκε επίσης σε τομείς πέρα ​​από τη θεραπεία, όπως η πρόληψη, η τακτική εξέταση και κυρίως η προφύλαξη πριν από την έκθεση (PrEP) και η ανάγκη διάθεσής της από τα συστήματα υγείας της Ευρώπης. Τέλος, το Συνέδριο επιφύλασσε και αυτή τη φορά σημαντικό ρόλο στην κοινότητα των ανθρώπων που ζουν με HIV, αναδεικνύοντας θεματικές που σχετίζονται με την ενδυνάμωση, την αυτοδιαχείριση και την ενεργητική και ισότιμη συμμετοχή τους στη χάραξη και υλοποίηση των πολιτικών που τους αφορούν.