29 Νοεμβρίου 2018

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS στη Θεσσαλονίκη

Εικόνα για το άρθρο “Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS στη Θεσσαλονίκη”

Η Θετική Φωνή, τα Checkpoint και το AHF Europe συμμετέχουν και φέτος στις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης που θα λάβουν χώρα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS.

Φέτος, η ενημερωτική παρέμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή του Τμήματος Νοσηλευτικής του Α.Τ.Ε.Ι.Θ., της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, του «Κέντρου Ζωής» και της HelMSIC (Hellenic Medical Students’ International Committee).

Τις δράσεις θα στηρίξουν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους οι φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής του Α.ΤΕ.Ι. Θεσσαλονίκης.

Στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» και ώρα 10:00-22:00 θα λάβουν χώρα σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της σε θέματα που αφορούν στο HIV/AIDS.

Έντυπο ενημερωτικό και προωθητικό υλικό καθώς και προφυλακτικά θα διανέμονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από μουσικά και χορευτικά δρώμενα. Παράλληλα, θα υλοποιείται πρόγραμμα δρόμου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε χώρους όπου συναθροίζονται νέοι.

Στις 19:30 θα γίνει η αφή των κόκκινων κεριών, που θα σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (red ribbon), διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS.

Πρόγραμμα Δράσεων 

Κεντρική εκδήλωση: Πλατεία Αριστοτέλους 
Χώρος: Πλατεία Αριστοτέλους
Ημερομηνία Υλοποίησης: 1η Δεκεμβρίου 2018
Ωράριο: 10:00 – 22.00

Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον HIV/AIDS σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. με στόχο την ενημέρωση των φοιτητών και του προσωπικού του ιδρύματος.
Χώρος: Αμφιθέατρο Μέγας Αλέξανδρος Α.Τ.Ε.Ι.Θ.
Ημερομηνία Υλοποίησης: 28 Νοεμβρίου 2018
Ωράριο: 10.00 – 14.00

Ενημέρωση σπουδαστών του New York College Thessaloniki Campus για τον HIV/AIDS Χώρος: New York College Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία Υλοποίησης: 29 Νοεμβρίου 2018
Ωράριο: 13.30 – 14:30

Συμμετοχή στο Ετήσιο Μετεκπαιδευτικού Σεμινάριο της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας στην ενότητα «Ανοσολογικοί Περίπατοι…στην HIV λοίμωξη» 
Χώρος: Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία Υλοποίησης: 1 Δεκεμβρίου 2018
Ωράριο: 13.00 – 14:30