14 Δεκεμβρίου 2018

Η ιστοσελίδα των Checkpoint διαθέσιμη πλέον σε 6 γλώσσες

Εικόνα για το άρθρο “Η ιστοσελίδα των Checkpoint διαθέσιμη πλέον σε 6 γλώσσες”

Η ιστοσελίδα των Κέντρων Πρόληψης και Εξέτασης “Checkpoint” είναι πλέον διαθέσιμη εκτός από την ελληνική και την αγγλική γλώσσα, στα γαλλικά, τα αραβικά, τα ούρντου και τα φαρσί.

Οι επισκέπτες του mycheckpoint.gr μπορούν πλέον να βρίσκουν πληροφορίες στις παραπάνω γλώσσες, τόσο για τα σημεία όπου μπορούν να εξεταστούν γρήγορα, εμπιστευτικά και δωρεάν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όσο και για τη σεξουαλική υγεία τους εν γένει. Ενημερωτικό υλικό σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης και μη μετάδοσης του HIV και άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, τη θεραπεία και τα μέσα πρόληψης έχει μεταφραστεί και είναι διαθέσιμο στο κοινό.

Με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, τα Checkpoint επιχειρούν να ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες προαγωγής της σεξουαλικής υγείας σε μετακινούμενους πληθυσμούς που διαβιούν στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, τα Κέντρα Πρόληψης υλοποιούν τον τελευταίο χρόνο μία σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για θέματα σεξουαλικής υγείας και την παροχή δυνατότητας δωρεάν εξετάσεων για HIV, ηπατίτιδες Β και C και σύφιλη.