15 Μαρτίου 2019

Παρεμβάσεις σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε σωφρονιστικά καταστήματα σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Εικόνα για το άρθρο “Παρεμβάσεις σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε σωφρονιστικά καταστήματα σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης”

Η Θετική Φωνή επεκτείνει τις παρεμβάσεις προαγωγής της σεξουαλικής υγείας στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος επισκέπτεται συνολικά εννέα καταστήματα κράτησης, προκειμένου να υλοποιήσει τα εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, από τις φυλακές Κομοτηνής, όπου έγινε ενημέρωση τόσο των κρατουμένων, όσο και του προσωπικού, για θέματα που σχετίζονται με το HIV/AIDS και τα υπόλοιπα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, την πρόληψη και τη θεραπεία τους. Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκαν βιβλία και ενημερωτικά φυλλάδια, ενώ είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν εκτενώς με το αρμόδιο προσωπικό της Θετικής Φωνής και των Checkpoint.

Ο σύλλογος υλοποιεί παρεμβάσεις ενδυνάμωσης και ενημέρωσης των οροθετικών κρατουμένων στο νοσοκομείο “Άγιος Παύλος” των φυλακών Κορυδαλλού την τελευταία πενταετία. Από το 2018 επέκτεινε τη δράση του στις γυναικείες φυλακές και στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα Θήβας, καθώς και στις φυλακές της Χαλκίδας. Την ίδια χρονιά προχώρησε στη διάθεση δωρεάν προφυλακτικών στα καταστήματα κράτησης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.