22 Μαρτίου 2019

Εγχειρίδιο ενδυνάμωσης για τα άτομα που εργάζονται στο σεξ

Εικόνα για το άρθρο “Εγχειρίδιο ενδυνάμωσης για τα άτομα που εργάζονται στο σεξ”

Το Red Umbrella Athens και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” για πρώτη φορά διοργάνωσαν στην Αθήνα εκπαίδευση με τίτλο ” Sex Working Community Mobilisation Training” με την υποστήριξη και τη συγχρηματοδότηση των οργανισμών «International Committee on the Rights of Sex Workers in Europe» (ICRSE) και «Sex Workers’ Rights Advocacy Network» (SWAN). Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2019 με τη συμμετοχή 17 ατόμων που εργάζονται στο σεξ και ατόμων από ΜΚΟ και κρατικούς φορείς που ασχολούνται ενεργά με την παροχή υπηρεσιών και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων των εργαζόμενων στο σεξ.

Στόχος του εκπαιδευτικού εργαστηρίου ήταν η ενδυνάμωση της κοινότητας των εργαζόμενων στο σεξ στη διεκδίκηση νομοθετικών μεταρρυθμίσεων και η έγκυρη ενημέρωση για τις αρνητικές συνέπειες του Σουηδικού μοντέλου σε αντίθεση με το μοντέλο της Ν. Ζηλανδίας που αποποινικοποιεί την εργασία στο σεξ. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα νομοθετικά μοντέλα εργασίας στο σεξ καθώς και τις επιπτώσεις τους στις ζωές των εργαζομένων στην Ευρώπη, όπως και για το υπάρχον πλαίσιο της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, εκπονήθηκε ενημερωτικό υλικό για θέματα δικαιωμάτων των εργαζόμενων στο σεξ σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό δίκτυο ICRSE.

Βρείτε εδώ το ενημερωτικό υλικό.

Βρείτε εδώ την αναλυτική ανακοίνωση.