1 Απριλίου 2019

Εγώ και ο HIV στην Αθήνα: Όλα όσα θα ήθελες να γνωρίζεις για το chemsex

Εικόνα για το άρθρο “Εγώ και ο HIV στην Αθήνα: Όλα όσα θα ήθελες να γνωρίζεις για το chemsex”

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 17:30 στο ξενοδοχείο Caravel (αίθουσα Horizon), σε μία ακόμη συνάντηση “Εγώ και ο HIV” στην Αθήνα.

Συζητάμε για το αναδυόμενο φαινόμενο του chemsex και τις προεκτάσεις του που σχετίζονται με τη σεξουαλική και την ψυχική υγεία, το στιγματισμό, την κοινωνικοποίηση, την ανάγκη για οικειότητα και αποδοχή, καθώς και για τη μείωση βλάβης από τη χρήση.

Μαζί μας θα είναι ο Γιώργος Παπαδοπετράκης, αντιπρόεδρος της Θετικής Φωνής και ο Αντώνης Πούλιος, κλινικός ψυχολόγος, ψυχαναλυτής, υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός υπεύθυνος του Red Umbrella Athens.

Στο πλαίσιο της συζήτησης θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα της πρώτης έρευνας για το chemsex στην Ελλάδα, με στόχο να σχεδιαστούν, σε δεύτερο χρόνο, παρεμβάσεις γύρω από το ζήτημα. Η έρευνα διενεργείται από τη Θετική Φωνή, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κλινικών Ερευνών «Υποκειμενικότητα και Κοινωνικός Δεσμός» και τις μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων του Αττικού και του Λαϊκού Νοσοκομείου. Απευθύνεται σε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες από την περιοχή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και είναι ακόμη εν εξελίξει. Μέχρι στιγμής έχουν δημοσιευθεί προκαταρκτικά ευρήματα που αφορούν σε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες και ζουν με HIV λοίμωξη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των εταιρειών Gilead, Elpen και ViiV Healthcare | GSK.