11 Απριλίου 2019

Συνάντηση Εργασίας της Θετικής Φωνής με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Εικόνα για το άρθρο “Συνάντηση Εργασίας της Θετικής Φωνής με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.”

Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Βασίλη Πλαγιανάκο και κλιμάκιο στελεχών του Οργανισμού είχε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας.

Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ανάγκη για τη λειτουργία μίας παράλληλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας συνταγογράφησης, που θα διευκολύνει την πρόσβαση των οροθετικών ατόμων στις εξετάσεις τους, θα διασφαλίσει την ανωνυμία και θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό του συστήματος παρακολούθησης των ασθενών.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχουν δεσμευθεί ήδη από το Μάιο του 2018 για την εφαρμογή του μέτρου, το οποίο αποτελεί μία συμπληρωματική απάντηση στις ελλείψεις αντιδραστηρίων που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Αναφοράς της χώρας την τελευταία τριετία.

Από την πλευρά της, η Θετική Φωνή επανέλαβε το πάγιο αίτημα για την επίσπευση της λειτουργίας της πλατφόρμας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ., την Ε.Ε.Μ.Α.Α. και την Η.ΔΙ.Κ.Α. Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος επέμεινε στην ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της διαδικασίας διαπραγμάτευσης για τις διαγνωστικές εξετάσεις μέτρησης του ιικού φορτίου και γονοτυπικής αντοχής, με σκοπό τη διασφάλιση των προτύπων ποιότητας των εργαστήριων και την εξοικονόμηση πόρων για το σύστημα υγείας.