3 Ιουνίου 2019

Η Θετική Φωνή, τα Checkpoint και το Red Umbrella Athens συμμετέχουν στο Athens Pride

Εικόνα για το άρθρο “Η Θετική Φωνή, τα Checkpoint και το Red Umbrella Athens συμμετέχουν στο Athens Pride”

Η Θετική Φωνή, τα Checkpoint και το Red Umbrella Athens συμμετέχουν και φέτος στο Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας.

Η καμπάνια I’M POSITIVE που συστήθηκε στο κοινό το Νοέμβριο του 2018 και υλοποιείται σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση θα έχει το δικό της περίπτερο στην πλατεία Συντάγματος. H παρουσία μας εκεί θα είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση της LGBTQI κοινότητας για την προφυλακτική θεραπεία PrEP και τη συμβολή της στην πρόληψη του HIV. Οι εθελοντές και οι εθελόντριες του συλλόγου θα υποδέχονται τους επισκέπτες διανέμοντας ενημερωτικό υλικό και δωρεάν προφυλακτικά. Επίσης από τις 12:00 έως τις 23:30 τα Checkpoint θα παρέχουν τη δυνατότητα δωρεάν εξετάσεων για HIV.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει και το Red Umbrella Athens. Οι επισκέπτες του περιπτέρου θα μπορούν να προμηθεύονται υλικό σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων που εργάζονται στο σεξ, ενώ η ομάδα του RUA θα συμμετέχει με ένα ξεχωριστό άρμα και στην παρέλαση που θα ακολουθήσει το απόγευμα.

Με το σύνθημα “ο δρόμος είχε τη δική μας ιστορία”, το φετινό Athens Pride 2019 αναδεικνύει το ρολό του δρόμου ως δημοκρατικού χώρου διεκδίκησης, επανάστασης αλλά και θριάμβου μπροστά στην αδικία και τη βιαιότητα. Η αφίσα του Pride φέτος παρουσιάζει κάποιες εμβληματικές στιγμές από τους δρόμους της LGBTQI ιστορίας που έχουν απαθανατιστεί.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, “στις 8 Ιουνίου 2019 θα βγούμε ξανά περήφανα στους ιστορικούς δρόμους της Αθηνάς. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Σε κάθε δρόμο που περπατάμε, διεκδικούμε την ελευθερία μας και την ασφάλεια μας από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και βίας. Ο δρόμος μας ανήκει εξίσου“.

Ο δρόμος έχει την δική μας ιστορία.

Σας περιμένουμε!