19 Ιουνίου 2019

Συμμετέχουμε στο Thessaloniki Pride!

Εικόνα για το άρθρο “Συμμετέχουμε στο Thessaloniki Pride!”

Η Θετική Φωνή, τα Checkpoint, το Red Umbrella Athens και το AHF Europe συμμετέχουμε και φέτος στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας – Thessaloniki Pride.

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου από τις 21:00 και μετά σας περιμένουμε σε ένα πολύχρωμο party που διοργανώνουμε στο bar Bau’s στην πλατεία Ναυαρίνου. Οι εθελοντές και οι εθελόντριες των Checkpoint θα διανέμουν δωρεάν προφυλακτικά και ενημερωτικό υλικό, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να εξεταστεί δωρεάν για HIV στην κινητή μας μονάδα.

 

Το Σάββατο 22 Ιουνίου, θα υποδεχόμαστε το κοινό στα περίπτερά μας στο Λευκό Πύργο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα παρέχουμε και πάλι δωρεάν υπηρεσίες εξέτασης για HIV από τις 14:00 έως τις 22:00. To Checkpoint θα συμμετέχει με το δικό του άρμα στην παρέλαση που θα ακολουθήσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Στη φετινή του ανακοίνωση του Thessaloniki Pride σημειώνει:

“Γράφουμε ιστορία, όταν σε κάθε μας πορεία υπερηφάνειας γεμίζουμε τους δρόμους της πόλης με αγάπη, όταν καταφέρνουμε να κάνουμε το δημόσιο χώρο πιο ανεκτικό για την έκφραση κάθε σεξουαλικότητας, όταν μεγαλώνουμε ένα παιδί που δε θα αναπαράγει τις διακρίσεις και το λόγο μίσους του παρελθόντος, όταν αλλάζουμε συνειδήσεις, όταν μετατρέπουμε την πόλη μας από αφιλόξενη και φοβική σε προορισμό διεθνούς βεληνεκούς που καλωσορίζει κάθε διαφορετικότητα.

Και φέτος γράφουμε ιστορία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και γιορτάζουμε την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Stonewall. Από τις 18 μέχρι τις 22 Ιουνίου, ελάτε να γράψετε κι εσείς ιστορία με τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις του Thessaloniki Pride και να παρελάσετε μαζί μας στην μεγάλη παρέλαση το Σάββατο 22 Ιουνίου και ώρα 19:00, στο Λευκό Πύργο.”

Αναλυτικό πρόγραμμα του Thessaloniki Pride.