25 Ιουνίου 2019

Thessaloniki Pride 2019: Η πόλη έγραψε ιστορία!

Εικόνα για το άρθρο “Thessaloniki Pride 2019: Η πόλη έγραψε ιστορία!”

Χιλιάδες πολίτες κρατώντας πολύχρωμες σημαίες και έχοντας ζωγραφισμένα τα πρόσωπά τους γέμισαν και φέτος με χρώμα τους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Οι εκδηλώσεις του 8ου Thessaloniki Pride, το οποίο είχε φέτος σύνθημα «Γράφουμε Ιστορία», ξεκίνησαν την περασμένη την περασμένη Τρίτη και διήρκησαν μέχρι και το Σάββατο. H πορεία υπερηφάνειας ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο βάζοντας κατακλείδα σε μια σειρά εκδηλώσεων, με μια πολύχρωμη μεγάλη γιορτή.

Η Θετική Φωνή, τα Checkpoint, το Red Umbrella Athens και το AHF Europe συμμετείχαμε και φέτος δυναμικά στις εκδηλώσεις.

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου από τις 21:00 και μετά διοργανώσαμε ένα πολύχρωμο party στο bar Bau’s στην πλατεία Ναυαρίνου. Οι εθελοντές και οι εθελόντριες των Checkpoint διένειμαν δωρεάν προφυλακτικά και ενημερωτικό υλικό, ενώ το κοινό είχε τη δυνατότητα να εξεταστεί δωρεάν για HIV στην κινητή μας μονάδα.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου, υποδεχθήκαμε το κοινό στα περίπτερά μας στο Λευκό Πύργο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και παρείχαμε και πάλι δωρεάν υπηρεσίες εξέτασης για HIV. To Checkpoint συμμετείχε με το δικό του άρμα στην παρέλαση που ακολούθησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας.