30 Αυγούστου 2019

Δωρεάν εξετάσεις από το Checkpoint στο Συν Αθηνά του Δήμου Αθηναίων

Εικόνα για το άρθρο “Δωρεάν εξετάσεις από το Checkpoint στο Συν Αθηνά του Δήμου Αθηναίων”

Η Θετική Φωνή και τα Checkpoint συνεχίζουν και φέτος τη σταθερή συνεργασία τους με το Δήμο Αθηναίων, σε θέματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας.

Όπως τα προηγούμενη έτη έτσι και φέτος, το προσωπικό των Checkpoint θα βρίσκεται στη Στέγη «ΣυνΑθηνά» κάθε Δευτέρα από τις 10:00 έως τις 16:00, για να παρέχει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να εξεταστούν γρήγορα, ανώνυμα, δωρεάν και χωρίς ραντεβού για HIV και ηπατίτιδες Β και C, με τη μέθοδο «rapid test».

To «ΣυνΑθηνά» είναι o κοινός τόπος συνάντησης, διευκόλυνσης και αξιοποίησης των ομάδων πολιτών που πραγματοποιούν δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Μέσα από τον συντονισμό του ανθρωπίνου κεφαλαίου των ομάδων πολιτών, ο δήμος Αθηναίων αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και εκσυγχρονίζεται. Ενδυναμώνοντας τις δράσεις των πολιτών, ο δήμος διαμορφώνει μια νέα αντίληψη για τη σχέση της κοινωνίας των πολιτών με την τοπική αυτοδιοίκηση και καλλιεργεί μια αμφίδρομη και δυναμική μεταξύ τους σχέση. Το «ΣυνΑθηνά» είναι μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων. Δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2013 και υπάγεται σήμερα στην Αντιδημαρχία Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας.