21 Σεπτεμβρίου 2019

Συμμετέχουμε στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση “AIDS & Ηπατίτιδες”

Εικόνα για το άρθρο “Συμμετέχουμε στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση “AIDS & Ηπατίτιδες””

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος συμμετείχε στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση “AIDS & Ηπατίτιδες”, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ξενοδοχείο Titania, στην Αθήνα.

Οι ομιλίες των εκπροσώπων του συλλόγου ήταν οι ακόλουθες:

  • Εφαρμοφή πιλοτικού προγράμματος χορήγησης PrEP σε υψηλού κινδύνου άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες και μελέτη SOPHOCLES-P4G
  • Chemsex και οι επιπτώσεις του σε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες και ζουν με τον HIV στην Ελλάδα (Α. Πούλιος)
  • Θετική Φωνή: U=U η εξίσωση που τα αλλάζει όλα (Μιλάει Α. Μαζαράκης, Πέμπτη, 19/9 στις 14.00)
  • Red Umbrella: οι διακρίσεις κατά των εργαζομένων στο σεξ στην Ελλάδα (Μ. Ξανθάκη)
  • Πρόγραμμα EMIS (European MSM Internet Survey): δεδομένα για την Ελλάδα και την Κύπρο (Γ. Τσιακαλάκης)
  • Διακρατικό πρόγραμμα TRANSR: Συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των τρανς γυναικών που εργάζονται στο σεξ στην Ελλάδα (Σ. Αρσένη, Μ. Ξανθάκη)
  • Chemsex: η υποκειμενικότητα πέρα απο το ναρκωτικό και το σεξ (Α. Πούλιος)
  • Πρόληψη, υποστήριξη και ενδυνάμωση ανδρών που εργάζονται στο σεξ από το Red Umbrella Athens: Υπηρεσίες και συμπεράσματα του πρώτου έτους λειτουργίας (Αναρτημένη ανακοίνωση την οποία πλαισιώνουν η Α. Αποστολίδου και ο Α. Παπατρέχας).

Σκοπός της 7ης Πανελλήνιας Συνάντησης «AIDS & Ηπατίτιδες», όπως και τις προηγούμενες χρονιές, ήταν η σφαιρική προσέγγιση του HIV/AIDS και των ιογενών ηπατιτίδων στη χώρα μας, αφιερώνοντας χρόνο για τα πραγματικά προβλήματα τα οποία απασχολούν επιστήμονες υγείας, ασθενείς, αρχές δημόσιας υγείας και το κοινό.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου εκλεκτοί ομιλητές ανέπτυξαν τις πλέον σημαντικές εξελίξεις στην επιδημιολογία, διάγνωση, θεραπεία και την ολιστική πρόληψη και αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών. Το πρόγραμμα περιελάμβανε στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις και δορυφορικά συμπόσια.

Βρείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.