3 Οκτωβρίου 2019

Η καμπάνια “I’m Positive” και το “Εγώ και ο HIV” διακρίθηκαν στα Healthcare Business Awards

Εικόνα για το άρθρο “Η καμπάνια “I’m Positive” και το “Εγώ και ο HIV” διακρίθηκαν στα Healthcare Business Awards”

Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας στην απονομή των βραβείων Healthcare Business Awards που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Η καμπάνια “I’m Positive” που αποτελεί μία κοινή πρωτοβουλία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και της Θετικής Φωνής, έλαβε το Βραβείο Gold στην ενότητα “Σύλλογοι Ασθενών / Δράσεις με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, πρόληψη”. Πρόκειται για μία εκστρατεία που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2018 και αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο αληθινές ιστορίες, με αφορμή τον HIV. Άνθρωποι που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες μιλούν δημόσια για την επιδημία και τους κοινωνικούς προσδιοριστές της υγείας. Ωστόσο, η καμπάνια δεν περιορίζεται συνειδητά στον HIV. Με αφετηρία την επιδημία, επεκτείνεται σε ευρύτερες έννοιες και αξίες όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η ανεκτικότητα, η παιδεία, η ισονομία, το κράτος δικαίου.

 

Η σειρά συναντήσεων “Εγώ και ο HIV” απέσπασε το βραβείο Bronze στην κατηγορία “Σύλλογοι Ασθενών / Δράσεις υποστήριξης-εκπαίδευσης μελών”. Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες του συλλόγου μας και είναι συνυφασμένη με τη διαδρομή μας από την αρχή της λειτουργίας της Θετικής Φωνής. Πρόκειται για περιοδικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα από το 2010, τρεις φορές το χρόνο στην Αθήνα και δύο φορές στη Θεσσαλονίκη. Απευθύνονται αποκλειστικά σε ανθρώπους που ζουν με HIV και αποσκοπούν στην ενδυνάμωση και στην ενημέρωση για θέματα που σχετίζονται με το HIV/AIDS και τα δικαιώματά τους, καθώς και στη δικτύωσή τους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο οποίος στο χαιρετισμό του έκανε λόγο για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Υγείας, ο οποίος αποτελεί κορυφαίο στόχο του υπουργείου, ειδικά σε μια εποχή που είναι αναγκαία η εξοικονόμηση πόρων και η ορθολογική κατανομή τους.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών βραβείων σε ανθρώπους που με τη δράση τους έχουν προσφέρει αξιόλογο κοινωνικό έργο, έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και έχουν αποδείξει έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία των επιχειρήσεων και των οργανισμών που εκπροσωπούν.

Αναλυτικότερα, το τιμητικό βραβείο για την Προσφορά στην Υγεία και την Επιστήμη απονεμήθηκε στον Αθανάσιο Μελέτιο Δημόπουλο, Καθηγητή Θεραπευτικής Ογκολογίας – Αιματολογίας, Διευθυντή Θεραπευτικής Κλινικής, Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ και Πρύτανη ΕΚΠΑ.

Τιμητικό βραβείο για την Ανιδιοτελή Προσφορά στην Προστασία της Ζωής, της Υγείας και του Περιβάλλοντος, απονεμήθηκε στους Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στην κατηγορία Συνολική προσφορά στην επιχειρηματικότητα, την επένδυση και την καινοτομία διακρίθηκε ο Διονύσης Φιλιώτης, Πρόεδρος EphForT, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – Lilly. Το βραβείο παρέλαβε ο Σπύρος Φιλιώτης, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – Lilly, Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ & Υπεύθυνος Κλινικής Έρευνας, ταμίας και μέλος Δ.Σ. στο Φόρουμ φαρμακευτικής καινοτομίας.

Τέλος, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ απέσπασε τιμητική βράβευση για τα 100 χρόνια προσφοράς στην Υγεία. Το επετειακό τιμητικό βραβείο παρέλαβε η Φωτεινή Στυλιανοπούλου από τη θέση της Πρόεδρου του Ινστιτούτου.