4 Νοεμβρίου 2019

Συνάντηση εργασίας με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων

Εικόνα για το άρθρο “Συνάντηση εργασίας με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων”

Συνάντηση εργασίας με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων Αλεξία Έβερτ είχε τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου η Θετική Φωνή.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία των δύο μερών στο πεδίο της δημόσιας υγείας και της προάσπισης των δικαιωμάτων ευάλωτων ομάδων. Η κ. Έβερτ ενημερώθηκε σχετικά με τις πρωτοβουλίες του συλλόγου για τη διασφάλιση της πρόσβασης των οροθετικών ατόμων στη θεραπεία και σε υπηρεσίες υγείας, για την πρόληψη και την τακτική εξέταση. Η συζήτηση επεκτάθηκε επίσης στην ανάγκη λειτουργίας χώρων ιατρικώς επιτηρούμενης χρήσης στην Αθήνα και το νομοθετικό πλαίσιο για την εργασία στο σεξ που ωθεί τα εργαζόμενα άτομα στην παρανομία, απομακρύνοντάς τα ταυτόχρονα και από το σύστημα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με τη Θετική Φωνή, περιλαμβάνει την παροχή δυνατότητας δωρεάν εξετάσεων στα δημοτικά πολυϊατρεία, τις κοινές δράσεις με το ΚΥΑΔΑ και την υποστήριξη δράσεων ευαισθητοποίησης όπως η καμπάνια I’m Positive που υλοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση. Πρόσφατα, ο κ. Μπακογιάννης υπήρξε επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας με τη συμμετοχή της Θετικής Φωνής στη διάσκεψη του δικτύου Fast-Track Cities στο Λονδίνο, σε μία ουσιαστική και συμβολική κίνηση ανάδειξης του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση στην αναχαίτιση της επιδημίας HIV στα μεγάλα αστικά κέντρα.