8 Νοεμβρίου 2019

Συμμετέχουμε σε συνέδριο για τα δικαιώματα των τρανς εργαζόμενων στο σεξ στην Πορτογαλία

Εικόνα για το άρθρο “Συμμετέχουμε σε συνέδριο για τα δικαιώματα των τρανς εργαζόμενων στο σεξ στην Πορτογαλία”

Το διακρατικό πρόγραμμα TransR διοργανώνει συνέδριο στο Πόρτο στις 19-20 Νοεμβρίου με στόχο την ανάδειξη των θεμάτων των τρανς εργαζομένων στο σεξ. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν πλήθος ομιλητών από την κοινότητα των τρανς εργαζομένων στο σεξ, ακτιβιστές, επαγγελματίες, εκπρόσωποι οργανώσεων και θεσμών όπως και μέλη της επιστημονικής κοινότητας.

Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης 20η Νοεμβρίου (TDOR) και θα ολοκληρωθεί με πορεία με κεριά στη μνήμη όλων των τρανς εργαζόμενων στο σεξ και των τρανς ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας τρανσφοβικών εγλημάτων.

Η «Θετική Φωνή» θα εκπροσωπηθεί με ομιλίες σχετικά με τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του TransR από την Μαρία Ξανθάκη, υπεύθυνη του προγράμματος, και την Άννα Κουρουπού, συντονίστρια του προγράμματος TransR για την Ελλάδα.

Επίσης, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η καμπάνια για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης που υλοποιήθηκε αποκλειστικά στην Αθήνα, έπειτα από μια ιδέα της ‘Αννας Κουρουπού-ούσα τρανς γυναίκα,εργαζόμενη στο σεξ. Η συγκεκριμένη καμπάνια αφορά τις καθημερινές σχεδόν δολοφονίες τρανς ανθρώπων,αποκλειστικά και μόνο για την ταυτότητα φύλου τους. Μάλιστα, οι δολοφονίες έχουν έναν άγριο χαρακτήρα, που δηλώνει το μίσος, την τρανσφοβία,τη μισαλλοδοξία, που τα τελυταία χρόνια έχει μια ανησυχητκή αύξηση. Η καμπάνια αποτελείται απο έξι πορταίτα σε διαστάσεις 45×60 ,με κεντρικά πρόσωπα τρανς γυναίκες που δέχονται επίθεση και επικεντρώνεται στο βλέμμα που αντανακλά το συναίσθημα σε κάθε πρόσωπο, λίγο πριν το θάνατο.

Την επιμέλεια της φωτογράφισης είχαν οι Άννα Κουρουπού και Φένια Αποστόλου και οι συμμετέχουσες είναι οι: Φένια Αποστόλου,Χριστίνα Μπαλτση,Έλανα Ιωακείμ,Βίκυ Μαλτέζου,Ντίτα Ντόκα,Άννα Κουρουπού. Ο φωτογράφος του project ειναι τρανς άντρας,ο Ίαν Καραγιαννίδης. Είναι σημαντικό και σημειολογικό που ήρθε εις πέρας αυτή η προσπάθεια μόνο από τρανς ανθρώπους. Γιατί μόνο αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να αποδώσουν κάτι που συμβαίνει στην ίδια τους τη ζωή.

Το προκαταρκτικό πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα www.transr.eu

Νεότερα για το συνέδριο θα δημοσιεύονται στο facebook event https://www.facebook.com/events/581114379299620/?active_tab=about

Στην επίσημη σελίδα του Red Umbrella Athens θα γίνεται ζωντανή μετάδοση από το συνέδριο.

Η εγγραφή για το συνέδριο είναι δωρεάν και γίνεται ηλεκτρονικά https://bit.ly/34zaMmu