20 Νοεμβρίου 2019

Όλοι οι stakeholders της υγείας στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών στις 28 Νοεμβρίου

Εικόνα για το άρθρο “Όλοι οι stakeholders της υγείας στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών στις 28 Νοεμβρίου”

8 χρόνια
90 σύλλογοι ασθενών
180 διακεκριμένοι ομιλητές
2.800 σύνεδροι
5.500 θεατές μέσω live streaming
85.000 views

Οι εργασίες του φετινού 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών Ασθενών θα ξεκινήσουν με την καθιερωμένη ανοικτή συζήτηση των εκπροσώπων των συλλόγων με την πολιτική ηγεσία, για σοβαρά θέματα που τους απασχολούν και αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Η πρώτη ενότητα θα επικεντρωθεί στη φωνή του ασθενούς σε ένα δημοκρατικό διαβουλευτικό προσχέδιο υγείας.

Στη δεύτερη ενότητα θα γίνει διάλογος με επίκεντρο το δικαίωμα του ασθενούς στην υγεία, στην ψυχική υγεία και στην αξιοπρέπεια. Στη ενότητα αυτή οι εκπρόσωποι των ασθενών θα αναφερθούν στο δικαίωμα των ασθενών στην ψυχική υγεία, ενώ θα συζητηθεί και το εθνικό σχέδιο υγείας για την ανακουφιστική φροντίδα, όπως και οι σύγχρονες εξελίξεις στην κατ’ οίκον νοσηλεία.

Το σύνθετο, πολυεπίπεδο, αλλά και πολύ σημαντικό για τη ζωή πολλών ασθενών με σοβαρές παθήσεις θέμα των μεταμοσχεύσεων θα απασχολήσει την τρίτη ενότητα του συνεδρίου.

Η τέταρτη ενότητα θα επικεντρωθεί στο δικαίωμα των ασθενών στην καινοτομία, με προτάσεις για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη πρόσβαση των ασθενών σε νέα φάρμακα, ενώ θα συζητηθεί και η ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη των κλινικών μελετών στην Ελλάδα.

Η πέμπτη ενότητα, ολοκληρώνοντας τις εργασίες του συνεδρίου, θα αναφερθεί στη σημασία της επικοινωνίας στην υγεία, με έμφαση στην επικοινωνία μεταξύ ασθενών και επαγγελματιών υγείας.

Δείτε πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο εδώ.