25 Νοεμβρίου 2019

#ZeroStigma: Εκστρατεία ευαισθητοποίησης ενάντια στο κοινωνικό στίγμα

Εικόνα για το άρθρο “#ZeroStigma: Εκστρατεία ευαισθητοποίησης ενάντια στο κοινωνικό στίγμα”

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, 12:00 – 15:00

Αθήνα: Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ., Πειραιώς & Ερμού, Γκάζι
Θεσσαλονίκη: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Μοναστηρίου 53-55
Πάτρα: Πλατεία Τριών Συμμάχων

#ZeroStigma είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.), υπό την αιγίδα των Δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019 – Παγκόσμια Ημέρα AIDS. Διοργανωτής είναι η εταιρεία Gilead Sciences Ελλάς.

Έχοντας ως κεντρικό στόχο την ανάδειξη του προβλήματος του κοινωνικού στίγματος που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δράσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, φέρνοντας κοντά την ιατρική κοινότητα, τους ασθενείς, την πολιτεία και τους εμπλεκόμενους φορείς σε μια κοινή προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού.

Μέσα από την εικαστική παρέμβαση των καλλιτεχνών της UrbanAct που χρηματοδοτεί η Gillead Sciences Ελλάς, θα μεταμορφωθούν κεντρικά σημεία των τριών πόλεων, δημιουργώντας graffiti που θα αποτυπώνουν την αποδοχή ενάντια στην προκατάληψη, τον αποκλεισμό και το κοινωνικό στίγμα. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μορφή εναλλακτικής τέχνης ως το βασικό «επικοινωνιακό» όχημα της εκστρατείας, στηρίζουμε τη προσπάθεια αναχαίτισης του ιού: η εξάλειψη του στίγματος συμβάλλει στο στόχο για μηδέν νέες μολύνσεις.

Σας περιμένουμε μαζί μας και στις τρεις πόλεις!