25 Νοεμβρίου 2019

Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS

Εικόνα για το άρθρο “Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS”

Η Θετική Φωνή, τα Checkpoint και το AHF Europe συμμετέχουν και φέτος στις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης που θα λάβουν χώρα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS.

Στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Μακένζυ Κινγκ και Αγ. Σοφίας, από τις 12:00 έως τις 19:00 θα λάβουν χώρα σειρά δράσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της σε θέματα που αφορούν στο HIV/AIDS. Έντυπο ενημερωτικό και προωθητικό υλικό, καθώς και προφυλακτικά θα διανέμονται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από μουσικά και χορευτικά δρώμενα.

Οι δράσεις γίνονται υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης και τις οργανώσεις Κέντρο Ζωής, United Societies of Balkans και HelMSIC – Hellenic Medical Students’ International Committee.

Ταυτόχρονα, τα μέλη και οι εθελοντές μας θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση της εκστρατείας #ZeroStigma. Μέσα από την εικαστική παρέμβαση των καλλιτεχνών της UrbanAct που χρηματοδοτεί η Gillead Sciences Ελλάς, θα μεταμορφωθεί το κτίριο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, στην οδό Μοναστηρίου 53-55. Το graffiti που αποτυπώνει την αποδοχή ενάντια στην προκατάληψη, τον αποκλεισμό και το κοινωνικό στίγμα, θα παρουσιασθεί στο κοινό μέσα από μία ειδική εκδήλωση την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 12:00.