16 Δεκεμβρίου 2019

Θετική Φωνή: 10 χρόνια σε εικόνες

Εικόνα για το άρθρο “Θετική Φωνή: 10 χρόνια σε εικόνες”

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 ετών λειτουργίας της, η Θετική Φωνή δημοσιεύει ένα επετειακό φωτογραφικό λεύκωμα.

Στιγμές ενθουσιασμού, χαράς, δημιουργίας, συγκίνησης, αλλά και επίπονης δουλειάς, πρόσκαιρης απογοήτευσης και άγχους. Από το όραμα των πρώτων 20 ανθρώπων που με θάρρος βγήκαν μπροστά το 2009 για να δυναμώσουν τη φωνή των ανθρώπων με HIV στην Ελλάδα, σε μία εποχή που ο φόβος του στίγματος μας κρατούσε ακόμη αόρατους στη δημόσια σφαίρα, μέχρι το σήμερα που η Θετική Φωνή απασχολεί 35 εργαζόμενους και διαθέτει ένα δίκτυο άνω των 500 εθελοντών σε όλη την Ελλάδα. Από το πρώτο μικρό γραφείο στην οδό Ανάφης που στέγασε τα πρώτα όνειρά μας, μέχρι την ίδρυση των Checkpoint, τη λειτουργία του Red Umbrella Athens, την απόκτηση των κινητών μονάδων πρόληψης, τις δράσεις μείωσης βλάβης, τα προγράμματα street work, τις παρεμβάσεις στις φυλακές, τα ταξίδια σε κοινότητες Ρομά, τις καμπάνιες ευαισθητοποίησης, την προάσπιση των δικαιωμάτων μας αλλά και του δικαιώματος του κάθε ανθρώπου στην υγεία, την αναγνώρισή μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κάθε φωτογραφία αποτυπώνει μία στιγμή και κάθε στιγμή είναι ταυτόχρονα ανάμνηση αλλά και έμπνευση για το μέλλον. Μας υπενθυμίζει να διατηρήσουμε τη φιλοσοφία αυτού του συλλόγου αναλλοίωτη ως πυξίδα για το μέλλον, με έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις, στις παρέες, στις διαφορετικές αφετηρίες, προσωπικότητες και προσεγγίσεις και με συνεκτική ουσία τις αξίες μας, το σεβασμό στον άνθρωπο, την εξωστρέφεια, το πνεύμα συναίνεσης, τη θετική δράση και το συμπεριληπτικό λόγο.

Το λεύκωμα αυτό είναι τέλος, ένα έμπρακτο «ευχαριστώ» σε όλους του ανθρώπους που έγραψαν μαζί μας την ιστορία της Θετικής Φωνής αυτά τα 10 χρόνια. Τα μέλη της Θετικής Φωνής, τους εργαζόμενους και τους εθελοντές μας, τους υποστηρικτές και τους χρηματοδότες μας, τους συνεργάτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όσους μας εμπιστεύτηκαν και μας βοήθησαν να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας.

Μαζί συνεχίζουμε να γράφουμε αυτή την ξεχωριστή ιστορία.

Βρείτε εδώ το λεύκωμα “Θετική Φωνή – 10 χρόνια σε εικόνες”.