21 Ιανουαρίου 2020

Κύκλος συνεδριών δραματοθεραπείας από τη Θετική Φωνή

Εικόνα για το άρθρο “Κύκλος συνεδριών δραματοθεραπείας από τη Θετική Φωνή”

Η Θετική Φωνή σε συνεργασία με την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Παλανδρή διοργανώνουν ένα κύκλο δωρεάν συνεδριών δραματοθεραπείας για τα μέλη του συλλόγου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 24 συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή απόγευμα στα γραφεία της Θετικής Φωνής, στην οδό Αγίων Αναργύρων 13, στου Ψυρρή.

Η δραματοθεραπεία είναι ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που χρησιμοποιεί ως μέσο την τέχνη για να αναπτύξει τη δημιουργικότητα των συμμετεχόντων και έτσι συμβάλει στον αυθορμητισμό τους, στην ευελιξία σκέψης, στην εκφραστικότητα, στην ευαισθησία και στην ικανότητά τους για επικοινωνία.

Τα εργαλεία που εξυπηρετούν το σκοπό μας, είναι αφενός το λεκτικό μοίρασμα και αφετέρου η δημιουργική και συμβολική έκφραση: ζωγραφική, πηλός, κίνηση, ασκήσεις με το σώμα, χαλάρωση, αφήγηση ιστοριών ή παραμυθιών, παιχνίδι ρόλων, αυτοσχεδιασμοί, τελετουργικά και ομαδικά παιχνίδια.

Σε αυτό το Εργαστήρι θα παρατηρήσουμε τον εαυτό μας, θα προσεγγίσουμε στοιχεία της προσωπικότητας και θα συνδεθούμε με βιώματα σημαντικά για τον καθένα ξεχωριστά. Έτσι θα αναγνωρίσουμε την στάση μας απέναντι στη ζωή, τον ρόλο που παίρνουμε στις σχέσεις και το πώς επικοινωνούμε τις ανάγκες μας καθώς και το πώς θέτουμε τα προσωπικά μας όρια.