5 Φεβρουαρίου 2020

To Checkpoint της Θεσσαλονίκης σε νέα διεύθυνση

Εικόνα για το άρθρο “To Checkpoint της Θεσσαλονίκης σε νέα διεύθυνση”

To Checkpoint της Θεσσαλονίκης υποδέχεται πλέον το κοινό στη νέα δομή του, στην Εγνατία οδό, στον αριθμό 95. Ο χώρος μας βρίκεται στον 3ο όροφο.

Η δομή της Θεσσαλονίκης έχει διενεργήσει μέχρι σήμερα συνολικά πάνω από 55.000 δωρεάν εξετάσεις για HIV, ηπατίτιδες Β και C και σύφιλη. Κατά την τελευταία τριετία, περίπου το 80% των νέων περιστατικών HIV που παρακολουθούνται στη Μονάδα Λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ διαγιγνώσκονται στο Checkpoint, ενώ το ποσοστό διασύνδεσης των αντιδρώντων αποτελεσμάτων με το Σύστημα Υγείας ξεπερνά το 95%.

Πέρα από τη συμβολή του στην έγκαιρη διάγνωση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, το Thess Checkpoint έχει αναπτύξει στενές σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία, μέσα από κοινές δράσεις με το Δήμο Θεσσαλονίκης και όμορους δήμους, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, επιστημονικές εταιρείες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Οι παρεμβάσεις πρόληψης της δομής επεκτείνονται και πέρα από τα όρια της πόλης, καθώς η κινητή μονάδα έχει επισκεφθεί τα τελευταία χρόνια τους περισσότερους νομούς της βόρειας Ελλάδας, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες εξέτασης και συμβουλευτικής.

Η διεύθυνση μας άλλαξε, η φιλοξενία μας παραμένει η ίδια. Σας περιμένουμε!