22 Απριλίου 2020

Η θετική Φωνή συμμετέχει στη προσπάθεια του ICRSE για την υποστήριξη των εργαζομένων στο σεξ

Εικόνα για το άρθρο “Η θετική Φωνή συμμετέχει στη προσπάθεια του ICRSE για την υποστήριξη των εργαζομένων στο σεξ”

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” συνυπέγραψε την προσπάθεια του ICRSE μεταξύ αρκετών φορέων που δραστηριοποιούνται στην προστασία και την μείωση βλάβης των ευάλωτων ομάδων.

H Διεθνής Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Εργαζομένων στο Σεξ στην Ευρώπη (ICRSE) δημιούργησε έναν ιστότοπο για την παρακολούθηση της κατάστασης μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ οργανώσεων και ομάδων που δραστηριοποιούνται στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο σεξ. Ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, είναι απαραίτητο να μην αποστασιοποιηθούμε από τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη και να συνεχίσουμε τις δράσεις μας υποστηρίζοντάς τους.

Το ICRSE ζητά άμεσα την παροχή πληροφόρησης των ατόμων που είναι περιθοριοποιημένα και αποκλεισμένα ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν από αυτή την πανδημία. Τέτοιες κοινωνικές ομάδες είναι οι εργαζόμενοι στο σεξ, οι μετανάστες και πρόσφυγες δίχως νομιμοποιητικά έγγραφα και τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Θα ήταν πολύ βοηθητικό αν η πληροφόρησή τους γινόταν μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων και διαδικτυακών ιστότοπων όπου θα προσφέρονται πληροφορίες σε αρκετές γλώσσες.

Επίσης, η πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη πρέπει να είναι εγγυημένη για όλους, συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων για το COVID-19, με ιδιαίτερη προσοχή στις πιο περιθωριοποιημένες ομάδες της κοινωνίας.

Η πανδημία αναδεικνύει την ανισότητα και τον κοινωνικό αποκλεισμό που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι/ες στο σεξ και η μόνη λύση που έχουμε είναι αρχικά να τους/τις ακούσουμε ώστε να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους αλλά και να τους/τις εξασφαλίσουμε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις με τις οποίες θα αισθάνονται πιο προστατευμένοι/ες από πλευράς υγείας και ασφάλειας.

Για να διαβάσετε όλο το άρθρο, μπείτε εδώ.