5 Ιουνίου 2020

Tα Checkpoint υπερήφανα συμμετείχαν στο απολογιστικό βίντεο του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση για το 2019

Εικόνα για το άρθρο “Tα Checkpoint υπερήφανα συμμετείχαν στο απολογιστικό βίντεο του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση για το 2019”

Tα Checkpoint υπερήφανα συμμετείχαν στο απολογιστικό βίντεο του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση για το έτος 2019.

Ο Ετήσιος Απολογισμός Έργου του Ιδρύματος για το έτος 2019 έχει επίσης και έντυπη μορφή που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση υποστηρίζει τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint», τα μοναδικά στην Ελλάδα μη κλινικά κέντρα πρόληψης, ενημέρωσης και προαγωγής της εξέτασης για τους ιούς HIV, HBV (Ηπατίτιδα Β) και HCV (Ηπατίτιδα C).

Το Ίδρυμα δραστηριοποιείται σε πλήθος πεδίων της κοινωνικής πρόνοιας και ανάπτυξης, επιδιώκοντας να ανταποκριθεί στις τρέχουσες κοινωνικές προκλήσεις, υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες που ενισχύουν την προσβασιμότητα και την ενσωμάτωση ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και υλοποιώντας έργα που στοχεύουν στην αναβάθμιση των υποδομών Δημόσιας Υγείας της χώρας.

Στα «Checkpoint» παρέχονται δωρεάν, ανώνυμα και γρήγορα εξετάσεις για τις παραπάνω νόσους, σε συνδυασμό με συμβουλευτική για θέματα σεξουαλικής υγείας. Οι σταθερές δομές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και λειτουργούν από το 2012 και το 2014 αντίστοιχα. Έχουν αναγνωριστεί ως βέλτιστη πρακτική από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στην ετήσια έκθεσή του ήδη από το 2015, ενώ το 2018 έλαβαν την ίδια αναγνώριση και από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων.

Με επιδίωξη να καταπολεμήσει τα ποσοστά καθυστερημένης διάγνωσης του HIV στην Ελλάδα, η «Θετική Φωνή» με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση θα εισάγει ένα καινοτόμο εργαλείο στις παρεχόμενες υπηρεσίες των «Checkpoint», μέσω του οποίου θα γίνεται «εθελοντική γνωστοποίηση συντρόφων» (voluntary-assisted partner notification system) και θα παρέχεται η δυνατότητα στους ωφελούμενους των Κέντρων Πρόληψης να ενημερώνουν ανώνυμα τους συντρόφους τους ώστε να προβούν σε εξετάσεις.