10 Ιουνίου 2020

Η Θετική Φωνή επέκτεινε τις δράσεις της και στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού

Εικόνα για το άρθρο “Η Θετική Φωνή επέκτεινε τις δράσεις της και στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού”

Η Θετική Φωνή από σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, ξεκίνησε να υλοποιεί παρεμβάσεις ενδυνάμωσης και ενημέρωσης των οροθετικών κρατουμένων στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού.

Μετά από εφτά χρόνια συνεργασίας με τη Διοίκηση και την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου “Άγιος Παύλος”, για την υποστήριξη κρατουμένων που ζουν με HIV λοίμωξη, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος ξεκίνησε την υλοποίηση αντίστοιχης δράσης στις Δικαστικές Φυλακές δύο φορές τον μήνα.

Ο βασικός σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι:

  • Η παροχή δωρεάν υπηρεσιών ενδυνάμωσης και υποστήριξης προς τους κρατούμενους που ζουν με HIV στη βάση των ομοτίμων.
  • Η διοργάνωση ειδικά σχεδιασμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενημέρωσης των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των κρατουμένων για ζητήματα πρόληψης και σεξουαλικής υγείας.

Μέχρι σήμερα ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος έχει πραγματοποιήσει παρεμβάσεις στο νοσοκομείο “Άγιος Παύλος” των φυλακών Κορυδαλλού, στις γυναικείες φυλακές, στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα Θήβας, στις φυλακές της Χαλκίδας και σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα κράτησης σε όλη την Ελλάδα όπως της Κομοτηνής, των Διαβατών, των Χανίων, του Ηρακλείου Κρήτης, των Ιωαννίνων, των Τρικάλων, του Δομοκού, του Μαλανδρίνου και της Πάτρας.