8 Ιουλίου 2020

Σήμερα η Θετική Φωνή κλείνει 11 χρόνια λειτουργίας

Εικόνα για το άρθρο “Σήμερα η Θετική Φωνή κλείνει 11 χρόνια λειτουργίας”

Σήμερα ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” κλείνει 11 χρόνια λειτουργίας. Χρόνια γεμάτα με στιγμές ενθουσιασμού, χαράς, δημιουργίας, συγκίνησης, αλλά και επίπονης δουλειάς, πρόσκαιρης απογοήτευσης και άγχους.

Από το όραμα των 20 ανθρώπων που με θάρρος βγήκαν μπροστά το 2009 για να δυναμώσουν την φωνή των ανθρώπων με HIV στην Ελλάδα, σε μία εποχή που ο φόβος του στίγματος μας κρατούσε ακόμη αόρατους στη δημόσια σφαίρα, μέχρι το σήμερα που η Θετική Φωνή έχει πάνω από 450 μέλη, 17 εργαζόμενους και πάνω από 500 εθελοντές σε όλη την Ελλάδα.

Από τις πολύωρες και ενθουσιώδεις συναντήσεις σε ένα σπίτι στην οδό Ανάφης που στέγασε τις πρώτες σκέψεις μας, μέχρι την ίδρυση των Checkpoint σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τη λειτουργία του Red Umbrella Athens, την απόκτηση δύο κινητών μονάδων πρόληψης, τις δράσεις μείωσης βλάβης, τις δράσεις ενδυνάμωσης, τα προγράμματα του Streetwork Project, τις παρεμβάσεις στις φυλακές, τα ταξίδια σε κοινότητες των Ρομά, τις καμπάνιες ευαισθητοποίησης, την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και την αναγνώριση μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χρόνια πολλά, μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που στέκονται δίπλα μας και γράφουν μαζί μας την ιστορία της Θετικής Φωνής.

Ένα έμπρακτο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της Θετικής Φωνής, τους εθελοντές μας, τους εργαζόμενους μας, τους χρηματοδότες και υποστηρικτές μας και όλους τους συνεργάτες μας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μαζί μεγαλώνουμε. Μαζί προχωράμε. Μαζί γράφουμε αυτή την ξεχωριστή ιστορία.

Ευχαριστούμε