21 Σεπτεμβρίου 2019

Im Positive | Ένας ύμνος για την αποδοχή

Εικόνα για το άρθρο “Im Positive | Ένας ύμνος για την αποδοχή”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή” και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνουν τα τελευταία δύο χρόνια στο πλαίσιο της καμπάνιας I’M POSITIVE, μία ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στην καταπολέμηση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων που επισκιάζουν τη ζωή κοινωνικών ομάδων οι οποίες ωθούνται στο περιθώριο.

Η κατάμεστη από κόσμο, χρώμα και ενθουσιασμό Κεντρική Σκηνή της Στέγης, φιλοξένησε το 2018 και το 2019 αληθινές ιστορίες που σχετίζονται με τον HIV, αλλά πραγματεύονται ευρύτερες έννοιες και αξίες, όπως η παιδεία, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ορατότητα των ευάλωτων ομάδων.

I’m Positive 2018

Εδώ μπορείτε να βρείτε την ανοιχτή συζήτηση στη σκηνή της Στέγης που συντόνισε η Έλενα Ακρίτα με καλεσμένο τον Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων κ. Παναγιώτη Γαργαλιάνο.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας υπήρξαν μία σειρά από βίντεο που παρουσίαζαν τους πρωταγωνιστές και δημοσιεύθηκαν μία εβδομάδα πριν την ανοιχτή συζήτηση.

  • Ο Γιώργος και ο Γιώργος είναι ένα οροδιαφορετικό ζευγάρι.
  • Η κ. Ρούλα είναι η μητέρα ενός οροθετικού.
  • Ο Στέφανος είναι ένα νέο παιδί που θέλει να έχει πρόσβαση στην PrEP.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα βίντεο.

 

I’m Positive 2019

Εδώ μπορείτε να βρειτε την ανοιχτή συζήτηση στη σκηνή της Στέγης που συντόνισαν ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και η Λυδία Παπαϊωάννου με καλεσμένο τον ιδρυτή της παγκόσμιας καμπάνιας U=U, Bruce Richman.

Αποδοχή και από την πλειοψηφία των κομμάτων. Ειδικότερα, στην περσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος ως εκπρόσωπος του Προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Καιρίδης, ο Γεν. Γραμματέας Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, η τέως Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της Αθήνας Νάσος Ηλιόπουλος και Παύλος Γερουλάνος, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Υ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, η Συντονίστρια του Εθνικού Στρατηγικού σχεδίου για τον HIV Γιώτα Τουλούμη και ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Μ.Α.Α. Μάριος Λαζανάς.

Kάθε χρόνο στο πλαίσιο της ανοιχτής συζήτησης η δράση περιελαμβάνει και ένα διήμερο κινηματογραφικών προβολών και συζήτησης για σχολεία. Κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδηλώσεων, μαθητές και μαθήτριες λυκείων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Ραφαήλ Μπιλίδα από τη Θετική Φωνή για τις προκλήσεις και προκαταλήψεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι, αλλά και τη σημασία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Τη συζήτηση του 2018 μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Τη συζήτηση του 2019, που συντόνισε η Μαίρη Συνατσάκη, μπορείτε να τη βρείτε εδώ

 

Η επιστήμη έχει προχωρήσει.
Ας ακολουθήσει και η κοινωνία.