28 Σεπτεμβρίου 2020

Σημαντικά εμπόδια στη πρόσβαση απαραίτητων εξετάσεων για τη διαχείριση της HIV λοίμωξης

Εικόνα για το άρθρο “Σημαντικά εμπόδια στη πρόσβαση απαραίτητων εξετάσεων για τη διαχείριση της HIV λοίμωξης”

H Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.) και o Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή” με την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Κυριάκου Σουλιώτη, διεξήγαγαν έρευνα από τις 10 Δεκεμβρίου 2019 έως και τις 15 Ιανουαρίου 2020, στα άτομα που ζουν με HIV και τους λοιμωξιολόγους, σχετικά με τα σημαντικά εμπόδια στη πρόσβαση απαραίτητων εξετάσεων για τη διαχείριση της HIV λοίμωξης. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020.

Επίσης, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, προς το Υπουργείο Υγείας, με θέμα: “Σοβαρές διακρίσεις εις βάρος των οροθετικών ατόμων, οι οποίοι στερούνται τις απαραίτητες εξετάσεις”.

Στην τελευταία ερώτηση του βουλευτή, ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Κοντοζαμάνης απάντησε:” Πράγματι υπάρχουν προβλήματα τα τελευταία χρόνια και τα παραδείγματα που αναφέρει η Θετική Φωνή είναι πραγματικότητα και έχουν δίκιο τα παιδιά του Συλλόγου όταν αναφέρονταν σε αυτά τα ζητήματα. Βρήκαμε μια δεδομένη κατάσταση, έχουμε καλύψει μεγάλο έδαφος, ξέρουμε τι θα κάνουμε και πως θα το κάνουμε και στο επόμενο διάστημα να είστε βέβαιος πως θα ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση.”

Μπορείτε εδώ να παρακολουθήσετε όλη την ομιλία στη Βουλή: