30 Σεπτεμβρίου 2020

Η συμμετοχή και η βράβευση της Θετικής Φωνής στην 8η Πανελλήνια Συνάντηση «AIDS & Ηπατίτιδες»

Εικόνα για το άρθρο “Η συμμετοχή και η βράβευση της Θετικής Φωνής στην 8η Πανελλήνια Συνάντηση «AIDS & Ηπατίτιδες»”

Από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 έως και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η 8η Πανελλήνια Συνάντηση «AIDS & Ηπατίτιδες». Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών δόθηκε μία σφαιρική προσέγγιση του HIV/AIDS και των ιογενών ηπατιτίδων στη χώρα μας, αφιερώνοντας χρόνο για τα πραγματικά προβλήματα τα οποία απασχολούν επιστήμονες υγείας, ασθενείς, ευάλωτους πληθυσμούς, αρχές δημόσιας υγείας και κοινό. Η θεματολογία του συνεδρίου περιείχε τον HIV/AIDS, την ηπατίτιδα Β και ηπατίτιδα C όπως και τη θεραπεία, τους φραγμούς θεραπείας, την πρόληψη, την επιδημιολογία και τα εθνικά σχέδια αντιμετώπισης.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” συμμετείχε στην διοργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, σε αρκετά στρογγυλά τραπέζια και προεδρεία με πολύ σημαντικές παρεμβάσεις. Ειδικότερα:

  • Ο Νίκος Δέδες, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Θετικής Φωνής, ήταν μέλος της διοργανωτικής επιτροπής, και ήταν στο προεδρείο των εξής στρογγυλών τραπεζιών: “Αναδυόμενες προκλήσεις στη φροντίδα ατόμων που ζουν με HIV πέραν από την ιολογική καταστολή” και “Συνδυαστική πρόληψη για την HIV λοίμωξη”.
  • ο Α. Μαζαράκης, Μέλος της Θετικής Φωνής, μίλησε για την ποιότητα ζωής από τη σκοπιά των ανθρώπων που ζουν με την HIV λοίμωξη
  • ο Μ. Ατζέμης, Υπεύθυνος Μείωσης βλάβης, για την διασύνδεση / ενδυνάμωση / ενημέρωση ευάλωτων ομάδων
  • ο Γ. Παπαγεωργίου, Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Διεκδίκησης Δικαιωμάτων, για την γνώση για την PreP στην κοινότητα
  • ο Γ.Τσιακαλάκης, Μέλος της Θετικής Φωνής, για την επικοινωνία μηνυμάτων για στίγμα και διακρίσεις
  • ο Αντώνης Πούλιος, Κλινικός Ψυχολόγος και Επιστημονικός Υπεύθυνος δομών της Θετικής Φωνής, για τα 5 χρόνια λειτουργίας κοινοτικών παρεμβάσεων (από την πρόληψη στο δρόμο, στην αναδιαπραγμάτευση του κοινωνικού δεσμού), την χρήση ψυχοτρόπων ουσιών στο σεξ (Chemsex και σεξουαλική υγεία στον κυπριακό πληθυσμό) και τους παράγοντες ευαλωτότητας και τις ανάγκες ρωσόφωνων μεταναστριών εργαζομένων στο σεξ.

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η βράβευση με το 1ο Βραβείο για την ανακοίνωση με τίτλο “Χρήση Ψυχοτρόπων Ουσιών στο Σεξ (Chemsex και σεξουαλική υγεία στον κυπριακό πληθυσμό)”. Η εργασία πραγματοποιήθηκε από την Κίνηση Συμπαράστασης για το AIDS Κύπρου με τη συμμετοχή της Θετικής Φωνής και την χρηματοδότηση της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου. Το βραβείο παρέλαβαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Δέδες και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Θετικής Φωνής, Αντώνης Πούλιος.

 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πάρθηκαν όλα τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας μη μετάδοσης του Covid-19, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες και συστάσεις από το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΔΥ.

Εδώ μπορείτε να βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου.