5 Οκτωβρίου 2020

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής μας αφορά όλους!

Εικόνα για το άρθρο “Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής μας αφορά όλους!”

Από τις 20 Απριλίου του 2015 έως σήμερα έχουν περάσει 5 χρόνια και κάτι μήνες. Οι θάνατοι δεκάδων ανθρώπων λόγω καταγωγής ή χρώματος ή σεξουαλικού προσανατολισμού δεν διέγειρε γρήγορα τα αντανακλαστικά της πολιτείας και έπρεπε να δολοφονηθεί ο Παύλος Φύσσας για να συνταχθούμε όλοι μαζί απέναντι σε μία νέα πραγματικότητα που είχε δημιουργηθεί. Χρειάστηκε ο Παύλος για να ξυπνήσει η ελληνική κοινωνία και να αντιδράσει σύσσωμη.

Την Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020 με την απόφαση του δικαστηρίου θα κριθεί αν η “Χρυσή Αυγή” ήταν απλά ένα κόμμα ή και μία εγκληματική οργάνωση. Η ακόμα πιο σωστά, αν είναι μία εγκληματική οργάνωση που δρούσε υπό το μανδύα ενός κόμματος.

Θα μάθουμε αν η δημοκρατία και η ελευθερία των ιδεών δεν τραυματίστηκαν μέσα σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης.

Αν την Τρίτη “ξεχάσουμε”, θα είναι σαν να δίνουμε πρόσφορο έδαφος ανασύνταξης τους. Γιατί δεν χάθηκαν. Είναι δίπλα μας και περιμένουν.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” αναμένει με ενδιαφέρον την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης ευελπιστώντας να δικαιώσει τη μητέρα του Παύλου, αλλά και όλους μας. Γιατί η καταδίκη της Χρυσής Αυγής μας αφορά όλους.