12 Οκτωβρίου 2020

Tα Checkpoint καλωσορίζουν το Partner Notification

Εικόνα για το άρθρο “Tα Checkpoint καλωσορίζουν το Partner Notification”

Τα Checkpoint εγκαινιάζουν το Partner Notification, μια νέα, δωρεάν υπηρεσία για την ανώνυμη και εμπιστευτική ειδοποίηση των σεξουαλικών συντρόφων όταν υπάρχει διάγνωση μιας σεξουαλικώς μεταδιδόμενης λοίμωξης στα Checkpoint. Μπορείτε να το εξερευνήσετε εδώ.

Η ενημέρωση ενός σεξουαλικού συντρόφου σχετικά με μια πρόσφατη σεξουαλικώς μεταδιδόμενη λοίμωξη μπορεί να λειτουργήσει ενθαρρυντικά και να τον παροτρύνει να εξεταστεί ή να λάβει προληπτική θεραπεία. Το partner notification δημιουργήθηκε για να ανταποκριθεί σε καταστάσεις όπου υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης, ασφάλειας ή αυτοπεποίθησης για την επικοινωνία μιας νεοδιαγνωσθείσας σεξουαλικά μεταδιδόμενης λοίμωξης σε σεξουαλικούς συντρόφους. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να ειδοποιούνται προσωπικά ή ανώνυμα (μέσω μηνύματος ή τηλεφωνικής κλήσης).

Η χρήση του partner notification γίνεται σε μια ιδιωτική περιοχή του ιστότοπου, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο μέσω σύνδεσης με ένα μοναδικό κωδικό ο οποίος παρέχεται από τους συμβούλους των Checkpoint μετά τη διάγνωση. Μπορείς να έχεις πρόσβαση στο partner notification στο σπίτι ή οπουδήποτε με πρόσβαση στο Internet. Για να συνδεθείς στο partner notification, θα πρέπει να πληκτρολογήσεις τον κωδικό που έχεις λάβει.

Ο τρόπος λειτουργίας είναι πολύ απλός. Στο partner notification πρέπει να επιλέξεις μόνο τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις με τις οποίες διαγνώστηκες και να εισάγεις τον αριθμό τηλεφώνου των σεξουαλικών σου συντρόφων ή τις διευθύνσεις του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου. Σε συμβουλεύουμε να εισάγεις τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των σεξουαλικών σου συντρόφων για τους τελευταίους έξι μήνες. Αυτή είναι η πιο πιθανή περίοδος μετάδοσης για τις περισσότερες σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Μετά την υποβολή τους, το partner notification θα στείλει αυτόματα ένα μήνυμα που θα ενημερώνει ότι μπορεί να έχουν πρόσφατα έρθει σε επαφή με ένα σεξουαλικό σύντροφο που διαγνώστηκε με κάποια ΣΜΛ και να δώσει οδηγίες σχετικά με το πού μπορούν να εξεταστούν.

Προσοχή!

Δεν θα ζητήσουμε κανένα προσωπικό στοιχείο αναγνώρισης σε καμία περίπτωση. Οι επαφές των σεξουαλικών σου συντρόφων διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα μετά την αποστολή των μηνυμάτων. Καταγράφεται ο αριθμός των μηνυμάτων που αποστέλλονται μόνο για στατιστική χρήση. Όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών δεδομένων υποχρεούνται από το νόμο να καταγράφουν την ώρα, την ημερομηνία και τη διεύθυνση IP που χρησιμοποιεί η συσκευή. Σε περιπτώσεις ακατάλληλης χρήσης, τα αρχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν για λόγους αστικής ευθύνης.

Ευχαριστούμε θερμά το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για την υποστήριξη αυτής της υπηρεσίας.