14 Οκτωβρίου 2020

Κατανοώντας το Chemsex | Έκδοση booklet από τη Θετική Φωνή

Εικόνα για το άρθρο “Κατανοώντας το Chemsex | Έκδοση booklet από τη Θετική Φωνή”

Σε συνέχεια της νέας υπηρεσίας πρόληψης και μείωσης βλάβης για άτομα που εμπλέκονται με τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών κατά τη διάρκεια του σεξ, το “Chemsex Support”, η Θετική Φωνή και τα Checkpoint εκδίδουν ένα booklet με τίτλο “Κατανοώντας το Chemsex”.

Ο όρος “ChemSex” σημαίνει “σεξ, -ενώ κάνεις με τη θέλησή σου- χρήση ψυχοδραστικών ουσιών”. Το παρόν booklet σου δίνει πρακτικές συμβουλές για ασφαλέστερη χρήση ουσιών και πώς να μειώσεις την πιθανότητα να εκθέσεις την υγεία σου σε κίνδυνο όταν συνδυάζεις ουσίες και σεξ. Οι ουσίες μπορούν να μας κάνουν να αισθανθούμε σίγουροι, μέρος μιας ομάδας, πιο χαλαροί και σεξουαλικά διεγερμένοι. Για μερικούς άντρες, σεξ, ουσίες και αλκοόλ πάνε χέρι-χέρι . Εάν επιλέξεις να κάνει χρήση ουσιών είναι σημαντικό να προσέξεις τον εαυτό σου και να προστατεύσεις την σεξουαλική σου υγεία.

Γνωρίζουμε ότι η ανάμειξη σεξ και ουσιών οδηγεί συχνά σε επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά.

Κατανοούμε επίσης ότι ο καθένας κάνει μια προσωπική επιλογή για το πότε και το πού θα επιλέξει να κάνει χρήση.

Εκτός από το να εξαρτηθείς απ ́ αυτές, το μεγαλύτερο ρίσκο με τις ουσίες είναι ότι μπορεί να θολώσουν την κρίση σου ή να σε κάνουν να μην έχεις επίγνωση του τι κάνεις ή τι έκανες. Είτε είναι σεξ ένας προς έναν είτε είναι ομαδικό, δεν είναι ασυνήθιστο για άνδρες να παίρνουν σεξουαλικά ρίσκα.

Αν πρόκειται να εμπλακείς στο ChemSex, είναι σημαντικό να ξέρεις πώς να κρατήσεις εσένα και τους παρτενέρ σου ασφαλείς!

Για να διαβάσεις το booklet πάτα εδώ.