22 Οκτωβρίου 2020

Τιμητική διάκριση του Streetwork Project

Εικόνα για το άρθρο “Τιμητική διάκριση του Streetwork Project”

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 ο «Προμηθέας» (Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος) και η «Θετική Φωνή» (Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος) διακρίθηκαν με το Silver Βραβείο στην κατηγορία “Δράσεις Υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες” στα Healthcare Business Awards, για το Streetwork Project.

Tο «Streetwork Project» δημιουργήθηκε το 2013 και όλα αυτά τα χρόνια προσεγγίζει ευάλωτες ομάδες όπως οι χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, τα εργαζόμενα άτομα στο σεξ, οι άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες και οι άστεγοι.

Υλοποιεί δράσεις σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης, μείωσης βλάβης, παραπομπής σε άλλους φορείς και οργανώσεις. Επίσης, πραγματοποιεί παρεμβάσεις προαγωγής της πρόληψης, της τακτικής εξέτασης και του ασφαλέστερου σεξ και κάνει διανομή ενημερωτικών φυλλαδιών, προφυλακτικών και συνέργων ασφαλέστερης χρήσης για τους χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών.

Το Streetwork Project ανταποκρίθηκε -και συνεχίζει να ανταποκρίνεται- άμεσα και έγκαιρα στις επιπρόσθετες ανάγκες στο πεδίο, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που επιφέρει.