29 Μαρτίου 2013

1η Πανελλήνια συνάντηση HIV/AIDS και ηπατιτίδων

Εικόνα για το άρθρο “1η Πανελλήνια συνάντηση HIV/AIDS και ηπατιτίδων”

Από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί η 1η Πανελλήνια Συνάντηση «AIDS & Ηπατίτιδες», στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Royal Olympic. Η διοργάνωση γίνεται από το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Β’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο», την Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό», την Δ’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Π.Γ.Ν. «Αττικόν» και την Ε’ Παθολογική Κλινική & Μ.Ε.Λ. του Γ.Ν.A. «Ο Ευαγγελισμός».

Σκοπός της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης «AIDS & Ηπατίτιδες» είναι η σφαιρική προσέγγιση του HIV/AIDS και των ιογενών ηπατιτίδων στη χώρα μας, αφιερώνοντας χρόνο για τα πραγματικά προβλήματα τα οποία απασχολούν επιστήμονες υγείας, ασθενείς, αρχές δημόσιας υγείας και κοινό. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου καταξιωμένοι συνάδελφοι θα αναπτύξουν τις πλέον σημαντικές εξελίξεις στην επιδημιολογία, διάγνωση, θεραπεία και την ολιστική πρόληψη και αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις και δορυφορικά συμπόσια. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τις ιογενείς ηπατίτιδες και τις συνεπιδράσεις τους με τον HIV στον ανθρώπινο οργανισμό, επιδημιολογικά στοιχεία, καθώς και σημερινές προτάσεις αγωγής και θεραπείας. Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και δυνατότητα συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου.