7 Ιανουαρίου 2021

Το Streetwork Project και το Streetwork του ΟΚΑΝΑ πραγματοποιούν κοινή δράση στη Θεσσαλονίκη

Εικόνα για το άρθρο “Το Streetwork Project και το Streetwork του ΟΚΑΝΑ πραγματοποιούν κοινή δράση στη Θεσσαλονίκη”

Το Streetwork Project Θεσσαλονίκης και το Streetwork Θεσσαλονίκης του ΟΚΑΝΑ πραγματοποίησαν κοινή δράση τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 και Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS.

Στις ομάδες στόχου του προγράμματος διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό, προφυλακτικά, σύνεργα ασφαλέστερης χρήσης, κόκκινα κορδελάκια, κρουασάν και μπάρες δημητριακών.

Πιο συγκεκριμένα, στις 30 Νοεμβρίου, η ομάδα Streetwork του ΟΚΑΝΑ επισκέφθηκε την περιοχή του Δενδροπόταμου, όπου διαμοίρασε στους χρήστες ουσιών kits ασφαλέστερης χρήσης και προφυλακτικά, ενημερώνοντάς τους για τον ιό HIV.

Την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, το Streetwork Project της Θετικής Φωνής και του Προμηθέα μαζί με την ομάδα Streetwork του ΟΚΑΝΑ, πραγματοποίησαν εξόρμηση στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου διαμοιράστηκαν προφυλακτικά, ενημερωτικό υλικό και είδη σίτισης.

Η εξόρμηση «έκλεισε» στο Λευκό Πύργο, με φωταγώγηση της κόκκινης κορδέλας που συμβολίζει τον αγώνα για το AIDS, αλλά και του κεντρικού μηνύματος «ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ».