25 Ιανουαρίου 2021

O F.D.A. δίνει έγκριση στο Cabenuva παρέχοντας την πιο σημαντική εναλλακτική για τη διαχείριση του HIV

Εικόνα για το άρθρο “O F.D.A. δίνει έγκριση στο Cabenuva παρέχοντας την πιο σημαντική εναλλακτική για τη διαχείριση του HIV”

Ο F.D.A. έδωσε έγκριση στο Cabenuva που περιέχει τις δραστικές ουσίες rilpivirine και cabotegravir. Ο εν λόγω συνδυασμός μειώνει τα επίπεδα του ιού HIV στο αίμα και τα διατηρεί χαμηλά. Το σχήμα αυτό δεν μπορεί από το να αποτελεί την πρώτη πλήρη αγωγή για την HIV/AIDS λοίμωξη που θα λαμβάνεται μία φορά το μήνα ή μία φορά τους δύο μήνες. Με άλλα λόγια, ένα άτομο που παίρνει φαρμακευτική αγωγή, λαμβάνει τουλάχιστον ένα χάπι την ημέρα. Με αυτή τη μέθοδο θα λαμβάνει το Cabenuva 6 ή 12 φορές το χρόνο. Όλα δείχνουν πως η ένεση θα γίνεται ξεχωριστά για την κάθε ουσία, ενδομυϊκά στην μονάδα λοιμώξεων που παρακολουθείται ο κάθε ασθενής. Την χορήγηση θα την κάνει ο υπεύθυνος γιατρός ή ο νοσηλευτής.

Η ViiV και η GSK παρουσίασαν και στοιχεία που δείχνουν πως 9 στους 10 ασθενείς προτιμούν μία μηνιαία δόση παρά να παίρνουν καθημερινά ένα (τουλάχιστον) χάπι.

Τέλος, δύο κλινικές μελέτες που κράτησαν περίπου 48 εβδομάδεςμε, με πάνω από 1.100 ασθενείς από 16 διαφορετικές χώρες έδειξαν πως, το Cabenuva ήταν τόσο αποτελεσματικό όσο και η καθημερινή λήψη χαπιών. Σύμφωνα με τον F.D.A. όποιος θέλει να το λαμβάνει θα πρέπει τον πρώτο μήνα να παίρνει το Cabenuva σε μορφή χαπιών (συνοδευόμενο από ένα ακόμα χάπι) και μετά θα ξεκινήσει η ενέσιμη σταθερή χορήγηση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ.