18 Νοεμβρίου 2021

33ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS 25-27/11/2021

Εικόνα για το άρθρο “33ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS 25-27/11/2021”


Το φετινό Συνέδριο σηματοδοτεί τα 40 χρόνια από την έναρξη της επιδημίας του HIV και έχει την ιδιαιτερότητα η επέτειος αυτή να συμπίπτει με την πανδημία COVID-19.

Παρά τις πρόσφατες πρωτοφανείς δυσκολίες, η HIV λοίμωξη, 40 έτη μετά την αναγνώριση των πρώτων ασθενών, είναι πλέον μια χρόνια διαχειρίσιμη νόσος. O επόμενος παγκόσμιος στόχος είναι το 95-95-95-95, δηλαδή η διάγνωση, θεραπεία, ιολογική καταστολή και καλή ποιότητα ζωής στο 95% του συνόλου των ατόμων που ζουν με τον HIV. Ζούμε στην εποχή του Undetectable=Untransmittable.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του 33ου Πανελληνίου Συνεδρίου AIDS θα περιλαμβάνει:

 • Στρογγυλά Τραπέζια
 • Διαδραστικές Συνεδρίες
 • Διαλέξεις
 • Ελεύθερες ανακοινώσεις
 • Παρουσιάσεις κλινικών περιπτώσεων
 • Κλινικά Φροντιστήρια

  Θεματολογία:

 • Νεότερα δεδομένα στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της HIV – λοίμωξης
 • Αναδυόμενοι προβληματισμοί αναφορικά με την HIV λοίμωξη και τη γήρανση
 • Επίκαιρα θέματα για μετακινούμενους πληθυσμούς
 • Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της άμεσης χορήγησης αντιρετροϊκής θεραπείας
 • Ιδιαιτερότητες στην αντιμετώπιση της ΗIV λοίμωξης παρουσία εξαρτήσεων
 • Προσέγγιση θεμάτων που άπτονται του γυναικείου οροθετικού πληθυσμού και των εφήβων
 • Αναδυόμενα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και HIV
 • Πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την εξάλειψη του HIV και Εθνικό Σχέδιο Δράσης HIV και ανοσοποιητικό σύστημα
 • Εξελίξεις που αφορούν τη βασική και κλινική έρευνα για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS
 • Διαδραστική συζήτηση κλινικών περιπτώσεων
 • Συμμετοχή και αλληλεπίδραση με την κοινότητα

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να δείτε εδώ:
https://aids2021.fohevents.gr/?page_id=26.
Εγγραφή για το ευρύτερο κοινό: https://aids2021.fohevents.gr/?page_id=31

Μέλη της Θετικής Φωνής:

Η πρόσβαση και η παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι όπως κάθε χρόνο δωρεάν για τα Μέλη της Θετικής Φωνής, είτε διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία.
Όσοι και όσες επιθυμείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες του Συνεδρίου, θα πρέπει να το δηλώσετε μέχρι και τη Δευτέρα 22/11/2021 και ώρα 19:00 στη φόρμα https://bit.ly/2021AIDSconf_PositiveVoice δηλώνοντας τα στοιχεία σας για να σας σταλεί το σχετικό link, καθώς και αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το Συνέδριο με φυσική παρουσία ή μόνο διαδικτυακά.

Για την είσοδο στους χώρους του Συνεδρίου απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης.

Μήνυμα του προέδρου της Ε.Ε.Μ.Α.Α. Μ. Κ. Λαζανά
και της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Γ. Λουρίδα

HIV-40χρόνια μετά
Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (E.E.M.A.A.) και η Οργανωτική Επιτροπή έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στο 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από 25 έως 27 Νοεμβρίου 2021.
H φετινή μας εκδήλωση σηματοδοτεί τα 40 χρόνια από την έναρξη της επιδημίας του HIV και έχει την ιδιαιτερότητα η επέτειος αυτή να συμπίπτει με την πανδημία COVID-19.
Η περίθαλψη των ασθενών με HIV λοίμωξη η οποία είχε ελλείψεις, με την εμφάνιση της πανδημίας επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα γιατί οι υγειονομικοί είχαν υποχρέωση την παρακο­λούθηση κυρίως ασθενών με COVID.
Παρά τις πρόσφατες πρωτοφανείς δυσκολίες, η HIV λοίμωξη, 40 έτη μετά την αναγνώριση των πρώτων ασθενών, είναι πλέον μια χρόνια διαχειρίσιμη νόσος. O επόμενος παγκόσμιος στόχος είναι το 95-95-95-95, δηλαδή η διάγνωση, θεραπεία, ιολογική καταστολή και καλή ποιότητα ζωής στο 95% του συνόλου των ατόμων που ζουν με τον HIV. Ζούμε στην εποχή του Undetectable=Untransmittable. Με απλά λόγια, το άτομο υπό αγωγή με μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο δεν μεταδίδει τον HIV. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σύγχρονης ιατρικής. Είναι σημαντικό να μην ανακοπεί αυτή η επιτυχημένη πορεία από την πανδημία COVID-19. Ο στόχος, για τα άτομα που ζουν με τον HIV είναι καλή ποιότητα ζωής και εξάλειψη του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Όλα τα παραπάνω θέματα θα συζητηθούν στο συνέδριο, το οποίο θα έχει υβριδική μορφή και θα καλύψει όλη τη θεματολογία των νεότερων επιστημονικών εξελίξεων στην HIV λοίμωξη ενώ παράλληλα θα αναφερθεί και στην κοινωνική διάσταση της νόσου. Όπως κάθε χρόνο, η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή έχουν καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την διοργάνωση ενός συνεδρίου άρτιου επιστημονικά που, ταυτόχρονα, απευθύνεται σε όλους.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με την HIV λοίμωξη και την υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμών, φοιτητές επιστημών υγείας, πολίτες με ευαισθησία και ενδιαφέρον για την HIV λοίμωξη και τις κοινωνικές προεκτάσεις της. Το συνέδριό μας είναι ανοιχτό για όλους.