20 Μαΐου 2022

Νέα, δωρεάν υπηρεσία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για άτομα που ζουν με HIV+

Εικόνα για το άρθρο “Νέα, δωρεάν υπηρεσία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για άτομα που ζουν με HIV+”

Ακούγοντας τα αιτήματα και τις ανάγκες των ατόμων που ζουν με τον HIV και κατανοώντας τις πολλαπλές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε διάφορους τομείς, η Θετική Φωνή προσφέρει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη (16-20 συνεδρίες) με επαγγελματίες ψυχικής υγείας στα μέλη της κοινότητας.

Η νέα, δωρεάν Υπηρεσία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης απευθύνεται σε ενήλικα άτομα που ζουν με HIV. Βασικός σκοπός της είναι η ψυχολογική υποστήριξη σε ένα πλαίσιο χωρίς διακρίσεις και η διασύνδεση των ωφελούμενων ατόμων με κατάλληλες και κατά το δυνατόν επιβεβαιωτικές και συμπεριληπτικές υπηρεσίες.

Παρέχονται 16 έως 20 συνεδρίες ψυχολογικής στήριξης, ο αριθμός των οποίων θα καθοριστεί από τη φύση των δυσκολιών και τον τύπο του αιτήματος, όπως αυτά θα προκύψουν μετά από μια αρχική συνέντευξη με το προσωπικό της συμβουλευτικής υπηρεσίας. Κατά την αρχική συνέντευξη, θα συζητηθεί κατά πόσο η υπηρεσία είναι κατάλληλη για το αίτημα του κάθε ωφελούμενου ατόμου ή/και θα προταθεί παραπομπή σε άλλη υπηρεσία.

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται δια ζώσης, στο κέντρο της Αθήνας, ή διαδικτυακά, για τα άτομα εκτός Αθηνών, με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή προσβασιμότητα, τη διασφάλιση της ασφάλειας του ωφελούμενου ατόμου, την καθορισμένη ώρα της συνεδρίας και τα μέτρα για την COVID-19.
📝 Ενδεικτικές θεματικές που θα αποτελούν τον πυρήνα της υπηρεσίας είναι οι εξής:
👉 διαχείριση των αλλαγών της ζωής μετά τη διάγνωση του HIV
👉 coming out ως HIV+ άτομο
👉 συντροφικότητα, σχέσεις και HIV
👉 σεξουαλικών δυσκολιών κι ανησυχιών για θέματα σεξουαλικής υγείας
👉 θεμάτων προφύλαξης, συγκατάθεσης και ορίων στο σεξ
👉 διερεύνηση σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου
👉 σχέση ιατρού – ασθενούς
👉 δυσκολία στην τήρηση της αντιρετροϊκης αγωγής
👉 διαχείριση περιστατικών παρενόχλησης/κακοποίησης
👉 & άλλων ψυχολογικών θεμάτων
Σημειώνουμε ότι λειτουργεί παράλληλα και κλειστή ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης στην Αθήνα με συμβολικό μηνιαίο κόστος και περιορισμένο αριθμό θέσεων.

👉 Για περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία μας και για να κλείσεις το δικό σου ραντεβού, κάλεσε στο 210 86 27 572 ή στο 2315 525 020 ή στείλε στο info@positivevoice.gr με ένδειξη “Υπηρεσία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης”.