27 Μαΐου 2022

Εκδήλωση 2/6 – Διεθνής Ημέρα Ατόμων που Εργάζονται στο Σεξ

Εικόνα για το άρθρο “Εκδήλωση 2/6 – Διεθνής Ημέρα Ατόμων που Εργάζονται στο Σεξ”

Με αφορμή την 2/6 – Διεθνής Ημέρα Ατόμων που Εργάζονται στο Σεξ, επανεκκινούμε το δημόσιο διάλογο γύρω από τη σεξεργασία με στόχο την αναθεώρηση του αντίστοιχου νομικού πλαισίου.

Η Θετική Φωνή (Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος) και το Red Umbrella Athens (Κέντρο Ενδυνάμωσης ατόμων που εργάζονται στο σεξ), με την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, σας προσκαλούν την Πέμπτη 2 Ιουνίου 14:00 – 18:00 (Αθήνα) σε ενημερωτική εκδήλωση για τα δικαιώματα των ατόμων που εργάζονται στο σεξ, τη δικτύωση μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων και αρχών και την παρουσίαση του έργου “DΑΝA: ενδυναμώνοντας τα άτομα που εργάζονται στο σεξ” και των δράσεων του.

Σε συνέχεια τηςημερίδας που διοργάνωσε η Θετική Φωνή τον Μάιο του 2017, στην οποία είχαν αναδειχθεί οι πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα που εργάζονται στο σεξ και τα κενά που παρουσιάζει ο νόμος 2734/1999, σας καλούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση γύρω από την επιτακτική ανάγκη επικαιροποίησης του νόμου.

Τοισχύον νομικό πλαίσιο καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη νόμιμη εργασία στο σεξ, ιδίως στην Αθήνα, ενώ αφήνει απροστάτευτα τα άτομα που παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες. Το 2017 η νομική αυτή αναθεώρηση είχε αναγνωριστεί ως αναγκαία από όλους τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων που συμμετείχαν στην ημερίδα (ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛ., ΑΝ.ΕΛ., Ποτάμι) και τον Μάιο του 2020, η εν ενεργεία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σύστησε με ΦΕΚ Ομάδα Έργου για την σεξεργασία (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη). Το σχετικό πόρισμα ενισχύει το επιχείρημα πως έχει φτάσει η ώρα να προχωρήσουν οι αντίστοιχες ενέργειες.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για την παρουσία σας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/GYpaRqS8LMqBtCth7 

Η διεύθυνση και περισσότερες σχετικές πληροφορίες θα σας αποσταλούν κατόπιν της επιβεβαίωσης της παρουσίας σας.

Facebook event:https://www.facebook.com/events/1088796618366538/ 

________________________________________________________________

Το έργο “DANA: ενδυναμώνοντας τα άτομα που εργάζονται στο σεξ” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης τη Θετική Φωνή.

Το πρόγραμμα Active Citizens Fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active Citizens Fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr