1 Ιουλίου 2022

Δεν είμαστε όλοι εδώ, αλλά είμαστε ακόμη υπερήφανα εδώ! Αthens Pride

Εικόνα για το άρθρο “Δεν είμαστε όλοι εδώ, αλλά είμαστε ακόμη υπερήφανα εδώ! Αthens Pride”

Είμαστε πάντα εδώ!

Η Θετική Φωνή – Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος και οι δομές της, Athens Checkpoint και Red Umbrella Athens, συμμετείχαν περήφανα στο Athens Pride 2022 ενώνοντας τις φωνές τους με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για τη διεκδίκηση ισότητας “άνευ όρων”.

Φέτος η Θετική Φωνή παρέλασε με κεντρικό μήνυμα “Δεν είμαστε όλοι εδώ, αλλά είμαστε ακόμη εδώ!” ως φόρο τιμής στις μεγάλες συλλογικές απώλειες της ιστορίας μας στις οποίες προστίθεται ο μεγάλος απών και της φετινής εκδήλωσης, ο Ζακ Κωστόπουλος, αλλά και για να υπενθυμίσουμε την ανθεκτικότητα, την αυτο-οργάνωση και όλα όσα έχουμε κατακτήσει.

Το Kέντρο Πρόληψης & Εξέτασης My Checkpoint παρέλασε στην πορεία με δικό του άρμα και με σύνθημα το “PrEPει τώρα” διεκδικώντας τη διάθεση της PrEP μέσω του Eθνικού Συστήματος Υγείας. Παρείχαμε δωρεάν εξετάσεις για τον HIV καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και ενημέρωση σχετικά με ζητήματα σεξουαλικής υγείας. 

Το Κέντρο Ενδυνάμωσης Ατόμων που Εργάζονται στο Σεξ Red Umbrella Athens παρέλασε επίσης με δικό του άρμα και με σύνθημα το “H Eργασία Στο Σεξ Είναι Εργασία”, διεκδικώντας έτσι τα εργασιακά δικαιώματα των σεξεργαζόμενων ατόμων και την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και συνθήκες εργασίας τους. 

Στα περίπτερα μας διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό σχετικά με τον HIV, τη σεξουαλική υγεία, την εργασία στο σεξ, τη Μείωση Βλάβης, την πρωτοβουλία για ‘Ενα πολιτικό αρχείο HIV-AIDS κ.ά.

Ευχαριστούμε πολύ το Δίκτυο Εθελοντισμού μας για την ανεκτίμητη βοήθειά του, αλλά και όλους/ες/α εσάς που παρελάσατε μαζί μας και βοηθήσατε στο να ακουστούν τα αιτήματά μας.

φωτογραφίες: Ελίζα Γκορόγια