5 Ιουλίου 2022

Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη

Εικόνα για το άρθρο “Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη”

Τη Δευτέρα 27/6/2022, εκπρόσωποι του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας – “Θετική Φωνή” συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.
Ο Υπουργός υποδέχτηκε τον Νίκο Δέδε, Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Αναστάσιο Σαμουηλίδη, νομικό σύμβουλο της Θετικής Φωνής, σε μία παραγωγική συζήτηση.
Η Θετική Φωνή ανέδειξε τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ζουν με HIV στη χώρα σε ό,τι αφορά στην εύρεση και τη διατήρηση εργασίας, τις διακρίσεις μέσα στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και για την ανάγκη προνοιακής στήριξης των ευάλωτων στον HIV ομάδων.
Επ’ ευκαιρία της συνάντησης, εκφράσαμε την ικανοποίηση μας για τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως η επικείμενη δημιουργία μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για άτομα που ζουν με HIV και η πρόσφατη άρση του αποκλεισμού των οροθετικών ατόμων από την αναδοχή και την τεκνοθεσία – μία διάκριση αναχρονιστική και αντι-επιστημονική που συντελούσε στη διαιώνιση του στίγματος και στερούσε τα οικογενειακά δικαιώματα σε μερίδα του πληθυσμού.
Πολλά πρέπει ακόμη να γίνουν.
Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να συνομιλούμε με την Πολιτεία, τις αρμόδιες αρχές και την Κοινωνία Των Πολιτών διεκδικώντας πλήρη ισότητα.